pytanie o korki spustowe

W tym miejscu będą umieszczane wszystkie wątki wysłane przez formularz kontaktowy znajdujący się na www.previa.pl .

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, [M]oderatorzy

piotrek73

pytanie o korki spustowe

Post autor: piotrek73 » czw 23 sie, 2007

gdzie znajduja sie korki spustowe do zlania wody z chlodnicy i bloku silnika. ile litrow wody wchodzi do zalania ukladu chlodzenia

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2639
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » czw 23 sie, 2007

Korek spustowy chłodnicy znajduje się pod spodem chłodnicy po lewej stronie patrząc od przodu do bloku jest trudny dostęp ale jest od spodu przy lewej łapie silnika można sie doniej dostać ale tam nie trzeba grzebać aby wymienić płyn wystarczy samej c
chłodnicy a tu masz link w technicznym Dane techn.,parametry,pojemności,itp. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Robimy zlocik czerwiec 2018 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

fotokrak

Post autor: fotokrak » czw 23 sie, 2007

i nie wody oczywiscie bo juz po stanie wojennym jakis czas:)

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2639
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » pt 24 sie, 2007

To racja :mrgreen: :mrgreen:
Robimy zlocik czerwiec 2018 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » czw 22 lis, 2007

andzrej_l pisze:Korek spustowy chłodnicy znajduje się pod spodem chłodnicy po lewej stronie patrząc od przodu do bloku jest trudny dostęp ale jest od spodu przy lewej łapie silnika można sie doniej dostać ale tam nie trzeba grzebać aby wymienić płyn wystarczy samej c
chłodnicy a tu masz link w technicznym Dane techn.,parametry,pojemności,itp. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Coś ten post urwało w najważniejszej dla mnie części :? .Andzrzej,dopisz tam co ma byc bo to dla mnie ważna sprawa :wink: .Dzięx

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2639
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » czw 22 lis, 2007

Wystarczy spuścić z chłodnicy z bloku nie musisz i naj ważniejsze to zbiornik wyrównawczy ma być zalany po korek i niech tak pochodzi aż termostat się otworzy jak ubędzie w zbiorniku to uzupełnij po korek i zamknij i niech tak zostanie jak będzie za dużo sama wyleje przelewem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Robimy zlocik czerwiec 2018 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » pt 23 lis, 2007

Chcę wymienic cały płyn,czyli z tego co mówisz cały płyn zleci przez chłodnicę ,tak :?:
W książce on line wypatrzyłem,że są dwa korki spustowe.Drugim korkiem,który jest w bloku silnika się mam nie przejmowac? :)

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » pt 23 lis, 2007

Jeśli ma zlecieć całość to poszukaj tego w bloku od spodu po lewej stronie(czyli od strony kabli) :mrgreen:

ODPOWIEDZ