Problem z logowaniem

co komu leży na wątrobie :)

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes

Ladapis
Previanin
Previanin
Posty: 88
Rejestracja: śr 02 gru, 2009
Lokalizacja: GdaĂąsk
Kontakt:

Problem z logowaniem

Post autor: Ladapis » ndz 20 gru, 2009

Pytanie do administratorów:
Aby zalogować się na forum, muszę logować się dwukrotnie pod rząd. Za pierwszym razem nie trybi, dopiero za drugim... tak jest ostatnio cały czas. Pomożecie?

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Re: Problem z logowaniem

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

Ladapis pisze:Pytanie do administratorów:
Aby zalogować się na forum, muszę logować się dwukrotnie pod rząd. Za pierwszym razem nie trybi, dopiero za drugim... tak jest ostatnio cały czas. Pomożecie?
zgłoś to do Admina
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Ladapis
Previanin
Previanin
Posty: 88
Rejestracja: śr 02 gru, 2009
Lokalizacja: GdaĂąsk
Kontakt:

Post autor: Ladapis » ndz 20 gru, 2009

no właśnie zgłosiłem :-)
Czy to się robi na PM, czy jak?

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » ndz 20 gru, 2009

Trzeba wysłać PW. Czy ktoś ma jeszcze takie problemy?
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

dorota

Post autor: dorota » ndz 20 gru, 2009

ja też mam ten sam problem

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » ndz 20 gru, 2009

U mnie to samo - uzywam Google Chrome.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » ndz 20 gru, 2009

U mnie po uplywie 24 godzin musze wpisywać się od podstaw i logować ( używam 2 komputerów).

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

DarekJ pisze:U mnie po uplywie 24 godzin musze wpisywać się od podstaw i logować ( używam 2 komputerów).
w tym przypadku to racczej jest związane z dwoma komputerami (dwa różne adresy IP).
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Ladapis
Previanin
Previanin
Posty: 88
Rejestracja: śr 02 gru, 2009
Lokalizacja: GdaĂąsk
Kontakt:

Post autor: Ladapis » ndz 20 gru, 2009

A poza tym zalogowanie jest tylko czasowe. Następuje automatyczne wylogowanie jeśli nic nie piszę przez kilkanaście minut a może ok. pół godziny. Jeśli tak ma być, to OK, bo ma to sens, ale jeśli nikt nie wie, to zgłaszam :-)

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

Ladapis pisze:A poza tym zalogowanie jest tylko czasowe. Następuje automatyczne wylogowanie jeśli nic nie piszę przez kilkanaście minut a może ok. pół godziny. Jeśli tak ma być, to OK, bo ma to sens, ale jeśli nikt nie wie, to zgłaszam :-)
ja przy logowaniu zaznaczam sobie opcję "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" i wtedy Cię nie wylogowuje po jakimś czasie
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Ladapis
Previanin
Previanin
Posty: 88
Rejestracja: śr 02 gru, 2009
Lokalizacja: GdaĂąsk
Kontakt:

Post autor: Ladapis » ndz 20 gru, 2009

Ale jak nie chcesz z automatu, to też jest chyba ustawienie czy ma wylogowywać po pewnym czasie braku aktywności... chyba. Co do tego nie zgłaszam zażaleń, tylko tak się podzieliłem... Czy to tak ma być...

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » ndz 20 gru, 2009

Ja też mam zaznaczoną tę opcję i logować się muszę, nawet jeśli korzystam z jednego kompa, w Operze mam wpisane hasło ale i tak nie działa, logować się muszę za każdym razem wpisując login , hasło i
HOYNA pisze:Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
znie

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

przy okazji, bo w temacie. Znowu otrzymałem informację:
Witaj HOYNA

Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (3) na twoje konto, na www.previa.pl
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Nie 20. Gru, 2009 16:42:30

Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu."
Chciałbym zaapelować to osoby, która tak dobitnie chce dostać się na mój profil, że za chwilę dowiem się kto ma takie zapędy, a wtedy nie będę już sympatycznym chłopcem :twisted: tylko dosadnie powiem co sądzę o takim zachowaniu i o jego skutkach prawnych
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2357
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » ndz 20 gru, 2009

Wiesz co, ja , niezależnie od ew. sympatii, takie zachowanie nazywam zwykłym, podłym gnojstwem... Jak również skrajną ignorancją.

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » ndz 20 gru, 2009

to i ja dołożę swoją informację. Dodam, że dostaję taką informację co najmniej raz dziennie ....


Witaj Matka prEvka

Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (3) na twoje konto, na www.previa.pl
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Nie 20. Gru, 2009 16:44:54

Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » ndz 20 gru, 2009

Tak z czystej ciekawosci, Artut powinien miec informacje dotyczaca IP osoby probujacej sie zalogowac, zastanawiam sie czemu tak dlugo trwa szukanie zartownisia?? Chyba ze ma to na celu po prostu blokowanie usera po to zeby nie mogl wejsc na forum... taka prostacka zagrywka. Przeczytalem watki w poprzednich tematach i nie spodziewalem sie, ze to moze az tak daleko zajsc??? I co teraz ma to polegac na tym, ze kazdy ma sie okreslic za kim stoi???
Jakas solidarnosc plemnikow i jajanikow tak???
I to wszystko przez te 40 dychy?? Czy jakis glebszy sens jest? Ja dodam ze problmemow z logowaniem na ta chwile nie mam.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

Wiesz co Paweł, ja właśnie nie wiem o co chodzi z tym wszystkim. Już powoli zacząłem się gubić. Wydawało mi się, że to co się ostatnio stało przyczyniło się do tego, że osoby, które mają inny pomysł na takie zgromadzenie mają już swój pomysł na to, zresztą bardzo to pochwalam. Przez prawie 4 lata nie spotkałem się na tym forum z takimi sytuacjami. Adres IP już mam, do ustalenia właściciela muszę zgłosić sprawę na policję. Zastanawiam się tylko, czy mi się chce w to bawić. :?
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » ndz 20 gru, 2009

Nie musisz zglaszac sprawy na policji... po numerze IP ustalasz providera i zglaszasz danemu uslugodawcy dana sytuacje z informacja o haking i przesylasz fakty, uslugodawca najczescie banuje takiemu delikwetnowi dostep... do netu. U nas tak to dziala, koles chcial zrobic male kuku na kompie moim ale sie zaplatal przy zaporze... u nas kazdy ma stale IP wiec sprawa byla latwa.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2357
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » ndz 20 gru, 2009

Paweł, jeśli to IP z Tepsy - to, brzydko mówiąc, spuszczą Cię na drzewo. Pozostaje tylko policja.

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

to jest IP z iPLUSa. Dzwoniłem na Infolinię i otrzymałem info, że takie dane mogą udostępnić tylko po zgłoszeniu na policję, która następnie się do nich zgłosi.
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Ladapis
Previanin
Previanin
Posty: 88
Rejestracja: śr 02 gru, 2009
Lokalizacja: GdaĂąsk
Kontakt:

Post autor: Ladapis » ndz 20 gru, 2009

A co się ostatnio "stało" że takie napięcia powstały? Nie wiem bo jestem niedawno... czyżby jakaś dywersja albo sabotaż ludzi z odłamu, którzy nie chcieli płacić 40 zł?

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » ndz 20 gru, 2009

to nie chodzi o te 40 PLN, raczej o samą formę zarządzania, własności i wizji klubu i forum. Pisałem już o tym na forum, że wizje są różne, bywa. Ja nie mam z tym żadnego problemu, zresztą widzę, że nie jestem osamotniony w takim podejściu do tematu. :wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » ndz 20 gru, 2009

Wiecie co... moze sie myle - ale ja nie jestem przekonany czy jazda z tymi IP (i ze ktos sie dostaje) nie ma czegos wspolnego z generalnie dziwnym sposobem logowania sie na forum generalnie (raz wystarczy raz, czasem trzeba dwa razy, czasem za drugim razem w polu haslo juz i tak nic nie jest wpisane a wywala mnie z forum - jak nie pisze - nie zalezenie od tego czy opcja "zaloguj autom." jest wlaczona czy nie).

Paweł... a sprawdz po IP check - zeby sie nie okazalo, ze to Twoje IP :-) tylko sa jakies bledy w silniku strony (nie takie rzeczy sie w necie wydarzaly!) :-)
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2357
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » ndz 20 gru, 2009

galtom pisze:ja nie jestem przekonany czy jazda z tymi IP (i ze ktos sie dostaje)
Ja niestety jestem przekonany - sprawa jest oczywista.

Różne przypadki oczywiście się zdarzają, ale: Matka PrEvka, Prezes, teraz Hoyna... to nie przypadek. To celowe działanie. Ktoś, kto to robi jest po prostu prymitywny.

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » ndz 20 gru, 2009

No ale zeby byc tak durnym????

1. Zlamanie hasla jest raczej trudne - mozna liczyc gorna na "szczescie".
2. Nawet jesli je zlamiemy to co... napiszemy obrazliwy post? jako ktos inny po czym sprawa po godzinie i tak sie wyjasnie bo post zniknie/zostanie wytlumaczony
3. Zysk zaden a potencjalnie klopoty OLBRZYMIE!!!

Osobiscie nie widze motywu... chyba, ze ktos jest naprawde ciezkim idiota i jest nadal an etapie podstawowki....
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2357
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » ndz 20 gru, 2009

galtom pisze:ze ktos jest naprawde ciezkim idiota i jest nadal an etapie podstawowki....
Ująłeś sedno.

Awatar użytkownika
RysZeg
Previanin
Previanin
Posty: 216
Rejestracja: ndz 16 lip, 2006
Lokalizacja: Warszawa-MokotĂłw
Kontakt:

Post autor: RysZeg » ndz 20 gru, 2009

galtom pisze:No ale zeby byc tak durnym????

1. Zlamanie hasla jest raczej trudne - mozna liczyc gorna na "szczescie".
2. Nawet jesli je zlamiemy to co... napiszemy obrazliwy post? jako ktos inny po czym sprawa po godzinie i tak sie wyjasnie bo post zniknie/zostanie wytlumaczony
3. Zysk zaden a potencjalnie klopoty OLBRZYMIE!!!

Osobiscie nie widze motywu... chyba, ze ktos jest naprawde ciezkim idiota i jest nadal an etapie podstawowki....
Od. 1 Dla wprawionego HAKERA to pestka.
Od. 2 Zależy na czym HAKEROWI zależy.
Od. 3 Aby HAKER miał problemy, właściciel domeny musi zgłosić na policję i wniosek do prokuratury, że włamanie miało znamiona przestępstwa. (kradzież danych osobowych, informacji gospodarczych itp.) A jesli sprawa dotyczy operatora komórkowego.....to szkoda gadać. Bardzo ciężka sprawa.

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2357
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » ndz 20 gru, 2009

Koledzy - nie mylcie hakera z crakerem.
Złamanie hasła - nie jest pestką, tu zgodzę się, że można liczyć co najwyżej na łut szczęścia...
Ani haker ani cracker nie będzie się włamywał na previa.pl - po co?
Te nieudolne próby logowania to żenująca dziecinada. Więcej się w tym temacie nie odezwę, dla mnie został wyczerpany.

Awatar użytkownika
zyx
Previanin
Previanin
Posty: 277
Rejestracja: ndz 21 cze, 2009
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: zyx » ndz 20 gru, 2009

u mnie na kompie z operą, łączonym przez tepsę działa i nie musze wpisywac ponownie

natomiast w domu na operze ze stalym ip przez chello juz nie działa i pozostaje wstukiwanie hasla za kazdym razem

... dziwne bo chyba powinno być na odwrót, ale mysle ze to chyba bardziej sprawa operowych ciasteczek

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » ndz 20 gru, 2009

Ja mam operke, na previa luguje sie z laptoka i nie ma roznicy czy z domu gdzie mam stale IP i z pracy gdzie jest TePsa i jest dynamiczne, problemu nie mam, jedynie gdy zonka przez przypadek wejdzie ze stacjonarnego z domu to wtedy mi na laptoku wywala ale wystarczy ze zrobie ctrl+enter i jestem z powrotem.
Co do dziecinady z haselkiem, to jezeli ktos mysli ze mu sie uda to ma nasrane tu raczej chodzi o to zeby byc upierdliwym... chcesz wejsc na forum i nie mozesz bo ktos ci dostep zablokowal... na kilkanascie czy kilkadziesiat minut....
a z drugiej strony che pokazac ze i tak gowno mozemy ... zbanowac dostep na to IP domyslalm sie ze problem moze okazac sie taki ze trzebaby zbanowac IPiki calego IPlusa
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Zablokowany