Problem z logowaniem

co komu leży na wątrobie :)

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » ndz 20 gru, 2009

IP, które próbowało się zalogować do Hoyny logowało się i u mnie. Kilka dni temu po IP Admin ustalił kto dokładnie się próbował u mnie zalogować. Osoba ta pożegnała się już z forum.
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » ndz 20 gru, 2009

Witam
kochani, wszelkie próby tego typu zachowań będą karane - poprzez usuniecie z naszego klanu oraz zgłaszne na policje. właśnie wróciłem od prawiczki i są to ewidentne próby gwałtu na naszych wspólnych dobrach. To czy ktos się próbuje włamać na moje czy matki konto nie ma znaczenia bo jutro może to być konto kazdego z Was, a ja jestem tu po to by takie rzeczy miejsca nie miały.
uprzedzam pseudo zrtownisiów że na tego typu zachowania są te same paragrafy jakbyscie sie włamywali do naszych prywatnych domostw.
WSZYSCY KTÓRYCH IP BEDZIE ZIDENTYFIKOWANE POPRZEZ NASZ SYSTEM ZOSTANą WPISANI NA STRONE GłÓWNą JAKO SABOTAżYśCI GWAłCąCY NASZA PRYWATNOśĂ†.
Na zakończenie dodam że dwóch uzytkownikow już zidentyfikowaliśmy - zostali usunięci.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cziwo
Previanin
Previanin
Posty: 919
Rejestracja: sob 14 kwie, 2007
Lokalizacja: krakĂłw
Kontakt:

Post autor: cziwo » ndz 20 gru, 2009

Hm...
Wydaje mi się, że "żartownisiom", poza podokuczaniem, chodzi głównie o to, by zrobić dym i przykrą atmosferę. Ot taka typowe dla forumowych "mieszaczy" , "trolli" i "mścicieli" zachowanie.
Na takie "ataki" najlepiej i najskuteczniej działa zupełna ignorancja i pomijanie takich wyczynów. A przedtem należy zablokować dostęp do forum z tego IP (chyba już to Prezesy poczyniły... )
Najlepiej by było, gdyby Admin wogóle zlikwidował taką funkcję jak "blokowanie konta po kilku nieudanych próbach logowania". Przynajmniej do czasu aż się ten biedny człowiek uspokoi.
To że ktoś by nawet się włamał (co jest mało prawdopodobne) o wiele mniej zaszkodzi, bo będzie przecież od razu wiadomo, niż to zamieszanie.
Najlepiej traktować go jak wariata, który ma obsesję. Im bardziej będzie ignorowany, tym szybciej odczepi się. Najpierw może być krótkotrwała eskalacja "agresji", a potem się zniechęci. To prawie ZAWSZE tak działa na forach.
A z policją bym wyluzował, bo po pierwsze kupa zamieszania, a poza tym ... czy warto? czy to kogoś czegoś nauczy?
Palant i tak pozostanie palantem.
pozdro
8)

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » ndz 20 gru, 2009

znaczy ... wiesz ... masz racje, ale to zaszło deczko za daleko, a jeżeli się bedzie powtarzało to niestety tak trzeba bedzie zrobić ... tak dla przykładu -
wiesz jak to jest ... wiem że ignorowanie i spokój jest najlepszym lekarstwem i jestem daleki od posuwania się do takich metod ale czasem - czeba ...

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » pn 21 gru, 2009

A mnie teraz (od czasu dodania funkcji) logowanie znow wyglada inaczej - zmiast 1 strony previa.pl pojawia mi sie tylko szkielet - logowac dalej sie musze dwa razy - dziwne.
Wysle Wam wieczorem zrzuty ekranu.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
cziwo
Previanin
Previanin
Posty: 919
Rejestracja: sob 14 kwie, 2007
Lokalizacja: krakĂłw
Kontakt:

Post autor: cziwo » pn 21 gru, 2009

Hm... wylogowałem, zamknąłem system, otworzyłem, zalogowałem, zapamiętałem, znów wylogowałem i znów zalogowałem - żadnych problemów!
:roll:
Używam Mozilla Firefox.

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » pn 21 gru, 2009

u mnie na IE 7 i na Google Chrome działa bez błędów
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

i mnie na mx7-mozilla bez problemów

Awatar użytkownika
SiO2
Previanin
Previanin
Posty: 785
Rejestracja: sob 21 paź, 2006
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: SiO2 » pn 21 gru, 2009

U mnie tyż na razie działa OK......., jeno z netu bez logowania "widzę ciemność".....hmmmmm.... nawet trochę mi żal co poniektórych..........w chorobie netowej brak czegoś co się miało to masakra i furia dla słabszych psychicznie.......

.....mam pytanie - czy gdyby mnie skrypt przyblokował to się czeka.....czy co?
[you] wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia, kasy....i czego tam jeszcze Ci potrzeba.....2012 r

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

czekasz ze dwie godzinki i juz ... dostaniewsz info na maila jakby Cie zblokowało

Awatar użytkownika
SiO2
Previanin
Previanin
Posty: 785
Rejestracja: sob 21 paź, 2006
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: SiO2 » pn 21 gru, 2009


Awatar użytkownika
tytoos
Previanin
Previanin
Posty: 207
Rejestracja: pt 07 paź, 2005
Lokalizacja: Warszawa - MokotĂłw
Kontakt:

Post autor: tytoos » pn 21 gru, 2009

0jciec Prezes pisze:Na zakończenie dodam że dwóch uzytkownikow już zidentyfikowaliśmy - zostali usunięci.
Marcin, a kto ma (miał) takie słabe pomysły?
Czytam to posty i te waśnie i zachodzę w głowę o co w sumie chodzi.?Bo to ze ktoś ma inna wizję - to jego prawo. Ale zeby od razu się o to posprzeczać? Szkoda gadać.
pzdr, Tytus
Obrazek

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » pn 21 gru, 2009

tytoos pisze:o co w sumie chodzi.?
O WłADZÊ ???!!!???

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

w sumie darek ma racje, a dodam że ja sie z nikim nie sprzeczałem i to może tak tych kilku osobnikow wkurzyło ... ja jak nie ja - zupełnie na mietko ...
loozik men.
czasem to najperfidniejsza broń, bo wróg sie pieni a Ty usmiechasz ... :)
ja już kiedyś napisalem - nikt nikogo do niczego nie zmusza, nie pasuje to sie wylogowywuje i po sprawie.
nie bedę sie rozpisywał kto to sie logował, bo akurat jednego z tych uzytkowników bardzo lubiłem i sobie ceniłem to że jest z nami ... ale nie moge tolerować tego typu zachowań. Z uwagi na szacunek do tych osób nie podam ich nicków do ogólnej wiadomości.

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » pn 21 gru, 2009

I widzicie, pomimo wszystko szacunek zostal i to sie nazywa godna postawa Previanina, nie zacietrzewiajmy sie, po drugie ludzkim prawem sa bledy i mozliwosc wybaczania ich...
Pozdrowienia dla tych co to z ciekawosci zrobienia czegos innego zrobili cos glupiego.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
SiO2
Previanin
Previanin
Posty: 785
Rejestracja: sob 21 paź, 2006
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: SiO2 » pn 21 gru, 2009

0jciec Prezes pisze:w sumie darek ma racje, a dodam że ja sie z nikim nie sprzeczałem i to może tak tych kilku osobnikow wkurzyło ... ja jak nie ja - zupełnie na mietko ...
loozik men.
czasem to najperfidniejsza broń, bo wróg sie pieni a Ty usmiechasz ... :)
ja już kiedyś napisalem - nikt nikogo do niczego nie zmusza, nie pasuje to sie wylogowywuje i po sprawie.
nie bedę sie rozpisywał kto to sie logował, bo akurat jednego z tych uzytkowników bardzo lubiłem i sobie ceniłem to że jest z nami ... ale nie moge tolerować tego typu zachowań. Z uwagi na szacunek do tych osób nie podam ich nicków do ogólnej wiadomości.
........
.he, he.........wreszcie się jednak komuś udało zalogować na prezesowe konto........

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

... nie ma szans ... a SiO2 masz magiczną liczbę w postach ... ciekawe co to znaczy ...

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » pn 21 gru, 2009

Teraz juz nie bedzie pisal... a tak swoja droga w zasadzie sam powiedziales kto to byl, nawet nie trzeba sie domyslac... widac ktorzy uzytkownicy zostali usunieci ... ja tak po cichu mialem nadzieje, ze okaze sie to jakis wybryk nastolatka ... jednak nie
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
SiO2
Previanin
Previanin
Posty: 785
Rejestracja: sob 21 paź, 2006
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: SiO2 » pn 21 gru, 2009

0jciec Prezes pisze:... ciekawe co to znaczy ...
.......nomen "Omen".....pycha, odstępstwo i samouwielbienie......cały Ja..........
a matematycznie?.......666 jest liczbą Smitha, 666=22+32+52+72+112+132+172 jest sumą kwadratów pierwszych siedmiu liczb pierwszych, suma liczb całkowitych od 1 do 36 włącznie równa się 666, Biblia ma 1189 rozdziałów. 1189=66* (6+6+6)+1, liczba 666 jest sumą swoich cyfr oraz sześcianów swoich cyfr: 666=6+6+6+63+63+63. Istnieje tylko sześć liczb o takiej własności. Aby zapisać liczbę 666, używając cyfr rzymskich (DCLXVI), trzeba wykorzystać każdy rzymski symbol liczby o wartości poniżej tysiąca dokładnie raz - od największej do najmniejszej (D = 500, C = 100, L = 50, X = 10, V = 5, I = 1).
[you] wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia, kasy....i czego tam jeszcze Ci potrzeba.....2012 r

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

SiO2 co Ty palisz? - daj mi namiar na swojego dealera ....

Awatar użytkownika
SiO2
Previanin
Previanin
Posty: 785
Rejestracja: sob 21 paź, 2006
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: SiO2 » pn 21 gru, 2009

..........żubrówkę?......
[you] wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia, kasy....i czego tam jeszcze Ci potrzeba.....2012 r

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » pn 21 gru, 2009

Uprzedzam kasuję stare tematy kupię - sprzedam. żeby potem nie było ....
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

oj oj ... ja już nie żubrówka ...

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » pn 21 gru, 2009

SiO2 pisze:Biblia ma 1189 rozdziałów. 1189=66* (6+6+6)+1,
zależy która Biblia katolicka czy protestancka, bo jest różnica kilku ksiąg więc i liczba rozdziałów różna.

mam chyba świnkę na święta (nie grypę).

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pn 21 gru, 2009

świnkę? a byles u lekarza? bo to w (.....) wieku niebezpieczne.

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » wt 22 gru, 2009

ja ostatnio jak podejrzewałam świnkę u Oktawii usłyszałam, że ta choroba już nie istnieje ....
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » wt 22 gru, 2009

wchodze na strone glowna ale wita mnie to:
Obrazek

loguje sie zatem po raz pierwszy i widze to (zmiana tylko w adresie strony)
Obrazek

loguje sie drugi raz i jest ok.

Zanim zrobiliscie mnie modem wszystko bylo jak wyzej (tzn. dwa razy logowanie) tyle, ze strona od razu wyswietlala sie cala, normalnie. Od momentu zmiany mojego konta wyswietla sie jak widac.

Zatem ewidentnie cos jest nie tak.

I zebyscie nie mowili, ze mam egzotyczna przegladarke... :-)

Firefox:
Obrazek

Internet Explorer:
Obrazek
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2816
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » wt 22 gru, 2009

ewidentnie Tomek masz za dużo przeglądarek :mrgreen: a na poważnie to u mnie również zaczął występować taki objaw jak u Ciebie. Wyślę to do Arturka, niech zobaczy co i jak. :wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » wt 22 gru, 2009

to nie objaw, tylko ewa skasowała strone główna i robi nową ... spokojnie niedługo to minie ... bedzie cos nowego ...
może moje zdjecie tam wklei ....

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2857
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » wt 22 gru, 2009

HOYNA pisze:ewidentnie Tomek masz za dużo przeglądarek :mrgreen:
To nie moja wina!!!!

Na codzien korzystam z Chrome - jest najszybszy (start, wsywietlanie stron i generalnie wygodna obsluga zakladek)

Zeby sobie siciagnac jakis filmik (milo szybko i przyjemnie) np. z rslinks.org potrzebny jest Firefox - bo on wsplolpracuje ladnie z Flashget'em i ma dodtek flashgot - zatem nie trzbe aklikac, przepisywac kopiowac, czekac - zaznaczam tylko linki ktore mnie interesuja i mowie sciagnij - i juz. Sciaga sie tak jak ja chce, tam gdzie chce, naraz, po kolei, z pelna predkoscia lacza lub nie (jesli robie jeszcze cos oprocz tego) - wygoda - ok. godzinki (niestety moje lacze jest wolne) i mam film w wersji DVD-rip w kompie. A co najwazniejsze bepziecznie bo to nie zadne p2p.

Ale zeby sprawdzic saldo niektorych kart kredytowych czy sprawdzic czy mojego konta w UK ktos z resztek nie wyczyscil potrzebuje IE bo takie wymagania maja niektore banki - i dupa.

Musza byc 3 :-)
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Zablokowany