Kontrolka oleju

wszystko co dotyczy silnika i jego bliskich okolic.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

kacperk950
Previanin
Previanin
Posty: 17
Rejestracja: śr 04 gru, 2013
Lokalizacja: Bielsko-BiaÂła
Kontakt:

Kontrolka oleju

Post autor: kacperk950 » pn 30 cze, 2014

W mojej prevce 93r zapaliła sie wczoraj kontrolka oleju. Jak kręce silnik powyżej 3500 tys to zaczyna migac i gaśnie jak puszczam z gazu to znów sie zapala. O co może chodzić?? Dodam ze olej jest na odpowiednim poziomie

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 944
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » pn 30 cze, 2014

Jest szansa że nie trzyma ciśnienia oleju na magistrali ciśnienia lub stan ok ale olej stary. Jak by co to mam dół silnika.

Awatar użytkownika
grzechoo
Previanin
Previanin
Posty: 360
Rejestracja: pn 15 cze, 2009
Lokalizacja: KrakĂłw
Kontakt:

Post autor: grzechoo » pn 30 cze, 2014

ciśnienia oleju czy poziomu oleju?
[you], szukasz nowych czĂŞÂści do Swojej Prevki?
Wal na PW, coÂś wykombinujemy.

kacperk950
Previanin
Previanin
Posty: 17
Rejestracja: śr 04 gru, 2013
Lokalizacja: Bielsko-BiaÂła
Kontakt:

Post autor: kacperk950 » pn 30 cze, 2014

Taka czerwona lampka z konewką :mrgreen:

Hultaj
Previanin
Previanin
Posty: 37
Rejestracja: ndz 23 mar, 2014
Lokalizacja: KnurĂłw
Kontakt:

Post autor: Hultaj » czw 03 lip, 2014

Albo czujnik niedomaga albo panewki na wale sie koncza...ale to tez bylo słychac na zimnym silniku

kacperk950
Previanin
Previanin
Posty: 17
Rejestracja: śr 04 gru, 2013
Lokalizacja: Bielsko-BiaÂła
Kontakt:

Post autor: kacperk950 » czw 03 lip, 2014

To raczej nie panewki Silnik chodzi elegancko temperatura super.Wymieniłem dziś olej i filtr, niestety po zabiegu dalej świeciła się kontrolka. Polałem ją WD40,bo cała była usyfiona po tym dokonała żywota już nie zapala się wogóle nawet przy pozycji zapłonu. Jutro wymienię na nowa i zobaczę co się dzieje.

[ Dodano: Pon 07 Lip, 2014 ]
Udało się wyczyściliśmy z kolega czujnik i śmigał dopóki nie pojawił sie problem z prądem. Dzięki za wszystkie uwagi i pomoc.

ODPOWIEDZ