Zabawa w przekładki

Wszystko co dotyczy normalnej skrzyni i wersji z pogrzebaczem.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

Leonidas
Previanin
Previanin
Posty: 12
Rejestracja: sob 21 kwie, 2012
Lokalizacja: Zakroczym
Kontakt:

Zabawa w przekładki

Post autor: Leonidas » ndz 22 kwie, 2012

Witam.Jestem nowy a polecił mi to forum Galtom.Chcę zrobić z Previi manualnej automat.Czy ktoś już to robił i orientuje się w temacie:kosztów=części i robocizna.Może ktoś może polecić kogoś kto w tym siedzi i to robi.
Szukam też ogrzewania postojowego do Previi-jeśli ma ktoś na sprzedaż to proszę o info.
Pozdrawiam Leonidas

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » pn 23 kwie, 2012

Hej,

troszuku nie ten dział - bo to raczej do kupie/tuning sie nadaje. :-)
Ogrzewanie posotjowe to poronuje jednak szukać na allegro - ja u siebie mialem i naszczescie sie nie zepsolo. Do dealera Webasto zadzwonilem raz z pytaniem o zakup niejszgo pilota (ja mialem taki duzy, z antenka - jak do detonowania bomby). Cena zwalila mnie z nog.

Co do zmiany skryni to na pewno nikt nic tu takiego nie robil. Niestety temat nie jest prosty bo np. musisz dokladnie wiedziec czy skrzynia, ktora kupujesz byla do miekkiego czy sztywnego mostu - bo to jednak nie to samo. Poza tym wiaze sie to z dokupieniem np. lewarka zmiany biegow (nawet nie wiem czy da sie to kupic), ciegiel, rozlozeniem pewnie 3/4 deski rozdzielczej, zmiana zegarow, byc moze komputera sielnika, na pewno bedzie Ci brakowac jakichs wiazek elektrycznych.. itd...itd..
Koszt (nawet jak masz swoj warsztat) i naklad pracy potrzebny bedziw olbrzymi i chyba zupelnie bezsensowny...
Chyba, zebys kupil druga Prevke automat i to raczej ja reanimowal i remontowal wspomagajac sie czesciami z manuala, niz odwrotnie.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 943
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » pn 23 kwie, 2012

Do zmiany na automat potrzeba zbyt wiele rzeczy i tak jak Glatom to opisał .Komputer też trzeba zmienić i wiązkę główną co daje wymianę prawie połowy instalacji elektrycznej .

ODPOWIEDZ