Klimatyzacja środkowa

Wszystko co dotyczy klimy, ogrzewania i nawiewów.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

Awatar użytkownika
zyx
Previanin
Previanin
Posty: 277
Rejestracja: ndz 21 cze, 2009
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Klimatyzacja środkowa

Post autor: zyx » czw 17 mar, 2011

Czy ktoś próbował zaimportować ten nawiew do wersji z klimatyzacją przednią?
Jak to jest rozwiązane?

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » czw 17 mar, 2011

Możliwe, ale moim zdaniem nieopłacalne - gra nie warta świeczki. Trzeba prowadzić rurki od agregatu chłodzącego do nawiewu, czyli boczkami, pod tapicerką... strasznie dużo roboty...

Taniej i wygodniej będzie zrobić profesjonalne przyciemnienie szyb - efekt przyciemnienia sprawia, że jedna strefa klimy staje się wystarczająca. b

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 480
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » czw 17 mar, 2011

Iw tym miejscu się nie zgodzę z kolegą PARROTEM :mrgreen:
Mam u siebie fotochromy i jest kicha, zastanawiam się właśnie nad drugą strefą.
Panel już mam, ale brak rurek i zastanawiam się czy sprężarka da radę :?:

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 939
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » czw 17 mar, 2011

Panowie ja adoptowałem z wersji usa ( nieskończone ) .Można zamontować bez problemów .Co trzeba zrobić górny nawiew kupić z podsufitką rurkami i instalacją ele. która idzie aż do miejsca w okolice przerywacza migaczy ( tj w lewej górnej części deski tuż pod szybom za zegarami dwa lub trzy dodatkowe kable).Rurki w środku nie są problemem a pod spodem ciężko rozkręcić ale się da to zrobić .Pod spodem tylko z kanału.Szyby foliowane może wspomagają ale nie sprawdzałem trza zawierzyć Olkowi .Jeżeli chodzi o kompresor to na pewno wyrobi ponieważ czas schłodzenia samochodu jest taki sam mimo że temperatura powietrza z klimy jest niedużo wyższa przy dwu strefowej wersji ,w końcu są dwa punkty chłodzenia .

Humek
Previanin
Previanin
Posty: 514
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: CiechanĂłw
Kontakt:

Post autor: Humek » pt 18 mar, 2011

wiem że w czerwonej instalację elektryczną do klimy mam fabryczną lecz jej brak.
w srebrnej mam podwójną klimę.
Tomku Rumcajs ma Previe z dwoma szyberdachami to się komplikuje deko
opcja szukaj to skarbnica informacji

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 939
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » pt 18 mar, 2011

Szyberdachy mogą stworzyć problem bo dwustrefowa z szyberdachami to chyba rzadkość.

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 480
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » pt 18 mar, 2011

Rzadkość, ale bywają rodzynki.

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » pt 18 mar, 2011

Folia założona u mnie jest ta najciemniejsza - z zewnątrz nie da się zajrzeć do środka. Dała radę w temperaturach >40°C. "Fotochromy" są fajne i być może nawet lepiej wyglądają, ale ja postawiłem na praktyczność, estetyka na drugim miejscu.

Jak ktoś ma miejsce, sporo wolnego czasu, lubi i potrafi "grzebać" - może próbować brać się za przeróbkę, choć stawiam, że nie zamknie się kwotą 500PLN. Za przyciemnienie szyb jest to kwota realna.

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2814
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » pt 18 mar, 2011

Tomek Kraków pisze:Szyberdachy mogą stworzyć problem bo dwustrefowa z szyberdachami to chyba rzadkość.
RUMCAJS pisze:Rzadkość, ale bywają rodzynki.
np. mój biały rodzynek :mrgreen:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 480
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » pt 18 mar, 2011

Dokładnie Marcin.
Tylko u Ciebie te drzwi suwane ze złej strony reszta jest OK :mrgreen:

Awatar użytkownika
zyx
Previanin
Previanin
Posty: 277
Rejestracja: ndz 21 cze, 2009
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: zyx » pt 18 mar, 2011

HOYNA pisze:np. mój biały rodzynek :mrgreen:
Ee, na TAKIE Estimy nie gramy
Ale jak ją bedziesz rozbierał kiedyś na częsci do daj znać :PPP :mrgreen: :mrgreen:

dulcyt
Previanin
Previanin
Posty: 20
Rejestracja: wt 28 wrz, 2010
Lokalizacja: SulejĂłwek
Kontakt:

Post autor: dulcyt » śr 23 mar, 2011

RUMCAJS pisze:Rzadkość, ale bywają rodzynki.
Apropos rodzynek, to moja ma dokładnie tak jak piszecie i szyber i drugą strefę.
Wersja Kanadyjska z 95r.
Na środku panela ma przełącznik wentylatora i przełącznik do otwierania szyberdachu.
Często jak kogoś wiozę, myśli że to włącznik oświetlenia .. i otwiera dach :evil:
Nie wiem dokładnie jak to zrobione, ale działa :mrgreen:

ODPOWIEDZ