moje nowe radio 2 din aale nie oryginalne

Wszystko co dotyczy sprzętu audio i nagłosnienia w Toyocie Previa

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis, [M]oderatorzy

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

moje nowe radio 2 din aale nie oryginalne

Post autor: wisniowy1972 » pn 07 lut, 2011

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: Pon 07 Lut, 2011 ]
moje nowe radio w koncu duze i czyta wszystko czyli plyty,karty sd i ma usb i bylo tanie z allegroObrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony wt 08 lut, 2011 przez wisniowy1972, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » wt 08 lut, 2011

Fajne. Weszło 2DIN bez rżnięcia? Da się zmienić kolor podświetlenia na zielony?

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

Post autor: wisniowy1972 » wt 08 lut, 2011

no własnie nie i to zachęciło mnie do zmiany reszty na diody led niebieskie łacznie z przełącznikami szyb....itp
a co do diod ,znalazłem tani sposob na mnostwo diod i za grosze......

[ Dodano: Wto 08 Lut, 2011 ]
Radio pasuje ale trzeba lekko zeszlifowac sam dół plastikowej obudowy w desce . doslownie milimetr.Radio kosztowalo mnie 270 zl

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » wt 08 lut, 2011

wisniowy1972 pisze:znalazłem tani sposob na mnostwo diod i za grosze...
wisniowy1972 pisze:Radio kosztowalo mnie 270 zl
No podzielże się wiedzą - nie bądź żyła;)

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

Post autor: wisniowy1972 » wt 08 lut, 2011

Wiec Panowie : odnosnie diod dowolnego koloru mozna wyjac je z lampek na choinke. Takie lampki kosztuja okolo 25 zl za 100 sztuk . W ukladzie prawie kazda ma oryginalnie i elegancko razem z izolacją wlutowany opornik wiec po odcieciu mamy diode odrazu pasującą do auta czyli 12 v. Lampki choinkowe diodowe sa w roznych kolorach i mozna rządzic do woli z podswietlaniem naszych previi...oto wynikObrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony wt 08 lut, 2011 przez wisniowy1972, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » wt 08 lut, 2011

Cholerka, to jestem uwsteczniony, bo w domu mam kilka kompletów lampek choinkowych (6? 7?) i wszystkie to żarówki... muszę poszukać diodówek...

Awatar użytkownika
Marek Milde
Previanin
Previanin
Posty: 213
Rejestracja: pn 28 sie, 2006
Lokalizacja: ToruĂą
Kontakt:

Post autor: Marek Milde » wt 08 lut, 2011

A tak wygląda moje radio jednak mam wątpliwość czy radio Wiśniowego jest 2 DIN czy 1,8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gold Limited Edition

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » wt 08 lut, 2011

Powiem Wam, że ja z tego czarnego "daszka" chyba nie zrezygnuję... Jest tak charakterystyczny dla prefki, że jak raz go zdjąłem, to mi się wydawało, że mam uszkodzoną konsolę ;)

Nie mniej jednak mam koncepcję, jak go wykorzystać. Tyle, że na razie nie mam kasy na sfinansowanie :P

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

Post autor: wisniowy1972 » wt 08 lut, 2011

Ja pemietam kiedys jeszcze dawno temu, kiedy nie myslalem o zakupie previi ,patrzac na deske wlasnie ten element wydawal mi sie strasznie dziwny .
Usmialem sie kiedy kolega ktoregos dnia wsiadl do mojej previi i krotko rzekł:
Tyy ta deska jak w STAR TREKU....buhahahaha

Awatar użytkownika
Markoni
Previanin
Previanin
Posty: 497
Rejestracja: pn 15 lut, 2010
Lokalizacja: RzeszĂłw
Kontakt:

Post autor: Markoni » pn 14 lut, 2011

parrot pisze:Powiem Wam, że ja z tego czarnego "daszka" chyba nie zrezygnuję...
wisniowy1972 pisze:patrzac na deske wlasnie ten element wydawal mi sie strasznie dziwny
A powie mi ktoś do czego to ustrojstwo służy ? Jeśli do czegoś służy, bo do wzbudzania ciekawości na pewno - w każdym razie u mnie!

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » pn 14 lut, 2011

Do niczego nie służy - to zaślepka. Ale fajna jest :twisted: W moim przypadku stanowi przydatną podpórkę pod dłoń przy manipulacji suwakami w czasie jazdy ;)

Awatar użytkownika
Markoni
Previanin
Previanin
Posty: 497
Rejestracja: pn 15 lut, 2010
Lokalizacja: RzeszĂłw
Kontakt:

Post autor: Markoni » pn 14 lut, 2011

parrot pisze:stanowi przydatną podpórkę pod dłoń przy manipulacji suwakami w czasie jazdy
I mnie taka funkcja jako jedyne rozsądne wytłumaczenie przychodziło do głowy. Dzięki Parrot !

dzerry
Previanin
Previanin
Posty: 189
Rejestracja: wt 06 lut, 2007
Lokalizacja: GDANSK
Kontakt:

Post autor: dzerry » wt 15 lut, 2011

Ja już nie mam "parapetu" mam takie "cudo"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » wt 15 lut, 2011

dzerry pisze:Ja już nie mam "parapetu" mam takie "cudo"
to radio z wbudowanym akwarium :mrgreen: :wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

dzerry
Previanin
Previanin
Posty: 189
Rejestracja: wt 06 lut, 2007
Lokalizacja: GDANSK
Kontakt:

Post autor: dzerry » wt 15 lut, 2011

No nie, zdradziłeś niespodziankę przygotowaną na zlot. Będę musiała zainstalować kominek :(

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » śr 16 lut, 2011

Fajne to coś.... ma wejście na karty SD na dole?
Mogę spytać ile za taka przyjemność?
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

Post autor: wisniowy1972 » śr 16 lut, 2011

Wejdzcie sobie na allegro i wpiszcie xomax , jest tych radyjek dosc duzo i roznych. To jest niemiecka firma a radia sa dobrze wykonane i ceny tez dobre.

dzerry
Previanin
Previanin
Posty: 189
Rejestracja: wt 06 lut, 2007
Lokalizacja: GDANSK
Kontakt:

Post autor: dzerry » śr 16 lut, 2011

Fajne fajne na dole ma wejście na kartę i usb. Jeden minus, nie działa DVD w czasie jazdy :(

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » śr 16 lut, 2011

dzerry pisze:Jeden minus, nie działa DVD w czasie jazdy :(
działa, działa, tylko trzeba wiedzieć jak podłączyć. W tego typu radiach jest "magiczny" kabelek (u mnie był to czerwony), który powinno być dopięty do ręcznego, czy jakoś tak. Wystarczy namierzyć ten kabelek i po prostu podpiąć go do masy, a potem już tylko cieszyć się oglądaniem DVD podczas jazdy, oczywiście bacznie obserwując drogę. :wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

dzerry
Previanin
Previanin
Posty: 189
Rejestracja: wt 06 lut, 2007
Lokalizacja: GDANSK
Kontakt:

Post autor: dzerry » śr 16 lut, 2011

A widzisz mam taki kabelek nawet opisany nie trzeba szukać :) . Na pewno da masy?

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » śr 16 lut, 2011

Pozostane przy swoim starym Sony :-) To wyglada zbyt nowocześnie i bajerancko - bałbym sie, że zaraz ktoś szybe wywali, zeby to pozyczyc :-)
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

wisniowy1972
Previanin
Previanin
Posty: 41
Rejestracja: pn 22 mar, 2010
Lokalizacja: piÂła
Kontakt:

Post autor: wisniowy1972 » śr 16 lut, 2011

DVD w aucie dla kierowcy tira dobre, ale do poruszania sie po ulicach miasta to chyba nie bardzo sie przydaje.Ale wygląda bombowo..

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 482
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » śr 16 lut, 2011

Kierowca nie musi oglądać, ale pasażer dlaczego nie?
Ja mam u siebie zamontowane i nie narzekam :mrgreen:

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » wt 22 lut, 2011

Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » śr 23 lut, 2011

Nie ma podglądu na drogę...

ODPOWIEDZ