centralius zamcus (centralny zamek - problem)

Wszystko co dotyczy skorupek Jajeczek.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

centralius zamcus (centralny zamek - problem)

Post autor: komboj » wt 03 lis, 2009

Witam
Wiem,że było o tym sporo tematów,ale nie znalazłem tego co trzeba.Mam cenralny zamek(bez pilota),który przestał działać.Nie otwiera wszystkich drzwi ani z klucza,ani z przycisku w drzwiach.Działa tylko zamykanie(kluczem i przyciskiem).Podczas manewru otwierania nie słychać tego"brum" :mrgreen: i otwierane są tylko te drzwi gdzie włożę kluczyk.
Kłeszcion:gdzie jest pies pogrzebany?[/list]
Ostatnio zmieniony pt 08 sty, 2010 przez komboj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: DarekJ » wt 03 lis, 2009

komboj, ja parę dni temu pokonałem problem (napisałem też temat w technicznym) miałem identyko to samo: nie otwierało całości (a nawet nie mogłem od kierowcy za pomocą kluczyka otworzyć , musiałem ciągnąć klamką i jednocześnie przekręcać kluczykiem), wymieniłem zamek ten od kierowcy i wszystko działa jak w zegarku. Prawdopodobnie wyrobione masz cięgło które przy otwieraniu nie może dalej podejść i dlatego jest brak tego "brum". Najpierw wyjmij zamek i na wierchu sprawdź czy działa elektryka (zamykaj blokadą wewnętrzną). Taki zamek dostałem na Allegro za 60zł

lewski

Post autor: lewski » wt 03 lis, 2009

nie można było w temacie napisać zamek

zamiast "centralius zamcus"

potem opcja szukaj głupieje :shock:

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » wt 03 lis, 2009

No właśnie elektryka działa tylko przy zamykaniu,przy otwieraniu nie ma rzadnego impulsu.Wcześniej nie było różnicy z której strony otwierałem,czy zamykałem.Czyli zamykanie działa z kluczyka i z przycisku w drzwiach i słychać "klik",otwieranie nie działa z przycisku wogóle,a kluczykiem to wiadomo-zamknę te drzwi gdzie wsadzę kluczyk. Problem jest natury elektrycznej,tylko w którym miejscu jego szukać??[/list]

humek

Post autor: humek » wt 03 lis, 2009

hmm rozbierz drzwi i zobacz czy styki włącznika nie zaśniedziały lub czy nie odłączyły się. I o ile pamiętam jak było u mnie z suwanymi drzwiami to musiałem wszystko przesmarować a i tak dobrze nie działają. W suwanych drzwiach klamka jest na linkę z regulacją podobną jak rowerowa hamulcowa

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » wt 03 lis, 2009

Acha,czyli patrzę co się tam dzieje w drzwiach,przy tej całej centralce z guziczkami.Co do drzwi odsuwanych to nawet kiedyś cały zamek na czynniki rozmontowałem,popatrzyłem,wyczyściłem.Nic to nie dało,bo w sumie on już żyje własnym życiem i raz działa,raz nie działa(przeważnie to drugie :lol: ).Dzięki wielkie za pomoc 8) .[/list]

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » śr 04 lis, 2009

Hehehe dzisiaj nawaliło śniegu i zamek przestał działać definitywnie :lol: ,nie zamyka ani nie otwiera :twisted: .[/list]

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 944
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » wt 18 sty, 2011

Pojawił się u mnie problem z zamkiem zamyka a nie otwiera ani z pilota a ni z przycisku
może ktoś zna temat.

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 482
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » wt 18 sty, 2011

Tomek wyciągnij z drzwi przekaźnik i przeczyść styki może tam dostała się wilgoć i dlatego głupieje. Miałem ten problem ze swoją. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » wt 18 sty, 2011

Tomek Kraków pisze:zamyka a nie otwiera ani z pilota a ni z przycisku
RUMCAJS pisze:przeczyść styki może tam dostała się wilgoć i dlatego głupieje
U mnie też to było... Wyjmij przełącznik koło regulacji lusterek i sprawdź czy to nie on świruje..
Bolek :)

RUMCAJS
Previanin
Previanin
Posty: 482
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: Ludwin

Post autor: RUMCAJS » wt 18 sty, 2011

Tomek napisz czy opanowałeś?
Moim zdaniem to powinno być to.!

Tomek Kraków
Previanin
Previanin
Posty: 944
Rejestracja: śr 16 sty, 2008
Lokalizacja: Galicja

Post autor: Tomek Kraków » wt 18 sty, 2011

Już jest ok samo przeszło wilgoć niestety lepiej mi się jeździ SC i zielona parę dni stała samotna.

Humek
Previanin
Previanin
Posty: 526
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: CiechanĂłw
Kontakt:

Post autor: Humek » śr 19 sty, 2011

u mnie wystarczyło te mechanizmy klamki i zamka centralnego wyjąć umyć Plak Czysty Silnik, psiknąć i pędzlem to nacierać aż puści później tym plakiem to zmyć i ponownie czymś posmarować

ODPOWIEDZ