Kontrolka hamulców

klocki, bębny, tarcze i te inne.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

Gabrish

Kontrolka hamulców

Post autor: Gabrish » śr 31 sie, 2005

Co to za kontrolka i dlaczego mi błyśnie od czasu do czasu jak przycisne moją Prevkę na skrzyżowaniu: To jest taka kontrolka jak ręcznego ale z wykrzyknikiem?Nie lubie jak mi się zaświecają kontrolki...<ABS ciągle świeci :) ale wiem co z nim jest nie tak> A tu z tą kontrolką to nawet nie wiem co oznacza nie mówiąc jaki jest powód tego...pomocy?! :)
Ostatnio zmieniony pn 21 gru, 2009 przez Gabrish, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2649
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » śr 31 sie, 2005

gabrish ta kntrolka oznacza że klocki są do wymiany :!: :!:
Robimy zlocik 2019 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2649
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » śr 31 sie, 2005

jak miga to masz jeszcze troche czsu a jak zapali się na stałe to usłyszysz :wink:
Robimy zlocik 2019 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

Gabrish

Post autor: Gabrish » czw 01 wrz, 2005

Dzięki za info :) Szkoda że to nie jest dobra informacja :P ale przynajmniej wiem co jest nie tak :)

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2649
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » czw 01 wrz, 2005

to niejest zła informacja wymiana klocków nie jest takie trudne :roll:
Robimy zlocik 2019 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

Gabrish

Post autor: Gabrish » czw 01 wrz, 2005

Ale musze je kupić a że uparłem się na koshiyama czy coś takiego to za wszystkie zapłace 262złote :)

eltech

Post autor: eltech » pn 05 wrz, 2005

to nie jest jeszcze tak drogo zważywszy ile na tym przejedziesz

Awatar użytkownika
andzrej_l
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 2649
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: warszawa-ursynów
Kontakt:

Post autor: andzrej_l » pn 05 wrz, 2005

za taką cene myśle że z 5 latek :wink: :wink:
Robimy zlocik 2019 :mrgreen:
[scroll]a i tak was lubie[/scroll]
http://bogatyojciec.pl/?A=45810

eltech

Post autor: eltech » pn 05 wrz, 2005

albo dłużej

adam
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 200
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Katowice

Post autor: adam » pn 05 wrz, 2005

Gabrish,a nie będzie to sygnał za małej ilości płynu hamulcowego w zbiorniczku?
adam

Gabrish

Post autor: Gabrish » pn 05 wrz, 2005

Niieeee płyn jest ok ale też podobno to oznacza :)

eltech

Post autor: eltech » pn 05 wrz, 2005

A może stary płyn - dawno wymieniałeś ?

Gabrish

Post autor: Gabrish » wt 06 wrz, 2005

Wymieniałem? :) Dolewałem :D Zaraz jak kupiłem to wszystkie możliwe płyny do fulla a niektóre wymienione...może coś nie tak....

Awatar użytkownika
Sylwester
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 461
Rejestracja: pn 29 sie, 2005
Lokalizacja: Ostrowiec ÂŚw.
Kontakt:

Post autor: Sylwester » wt 06 wrz, 2005

:idea: Może sam czujnik poziomu płynu w zbiorniczku się zawiesił?
Rozbierz, wyczyść, złóż i może zadziała :lol:

eltech

Post autor: eltech » wt 06 wrz, 2005

dokładnie - sprawdź styki

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

O tych hamulcach

Post autor: DarekJ » czw 15 wrz, 2005

Panowie, jakiego płynu używacie do ukł. hamulcowego - bo ja do tej pory latałem Polonezem to lałem co miałem pod ręką i było dobrze, a teraz moja "Pani" oczekuje więcej i dlatego tak marudzę z każdą rzeczą ba nie wiem a nie chciałbym użyć czegoś co mi sprawi kłopotów. :D :D :D
:D

eltech

Post autor: eltech » czw 15 wrz, 2005

U mnie pływa DOT

Awatar użytkownika
DarekJ
Previanin
Previanin
Posty: 1639
Rejestracja: wt 30 sie, 2005
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

płyn

Post autor: DarekJ » pt 16 wrz, 2005

śliczniutkie dzięki :D A tak w nawiasie DOT brzmi jak DOTacja, ale to tylko w nawiasie, jaszcze raz dzięki.

Awatar użytkownika
Sylwester
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 461
Rejestracja: pn 29 sie, 2005
Lokalizacja: Ostrowiec ÂŚw.
Kontakt:

Post autor: Sylwester » pt 16 wrz, 2005

DarekJ pisze:Panowie, jakiego płynu używacie do ukł. hamulcowego
Witam. Ja temat hamulców mam już za sobą :lol:
Co do płynu to według książki jest DOT3 i tylko taki ,
ale u siebie zalałem DOT4 niby lepszy bo ma wyższą temperature wrzenia.
Jest jeszcze DOT5.1 ale ten stosują w bardzo wysilonych układach hamulcowych (czyt.po tuningu)
eltech pisze:U mnie pływa DOT
DOT to trochę zamało :mrgreen:

ODPOWIEDZ