Potrzebne dobre tarcze.

klocki, bębny, tarcze i te inne.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, Ladapis

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Potrzebne dobre tarcze.

Post autor: Bolek » śr 19 lis, 2008

Witka :) Wczoraj miałem niemiłą przygodę z moimi heblami. Trzasnąłem trasę po górkach i okazało się że moje tarcze i klocki są za słabe.... W automacie prawie nie istnieje zjawisko hamowania silnikiem i przy jeździe gaz / hebel po serpentynach i zakrętach tak po jakiejś godzince przegrzały się heble.... Końcówkę trasy robiłem prawie bez hamulców... Czy ktoś z Was ma dostęp do tarcz nacinanych i nawiercanych pasujących do Prevki ? Ewentualnie czy istnieje możliwość wymiany i tarcz i zacisków na wydajniejsze ? Tego typu tarcze znalazłem tylko w US na ebayu ale to trzeba dłuuugo czekać...
Bolek :)

Awatar użytkownika
tytoos
Previanin
Previanin
Posty: 207
Rejestracja: pt 07 paź, 2005
Lokalizacja: Warszawa - MokotĂłw
Kontakt:

Re: Potrzebne dobre tarcze.

Post autor: tytoos » śr 19 lis, 2008

Bolek pisze:Witka :) W automacie prawie nie istnieje zjawisko hamowania silnikiem
Dziwne... tydzień temu wróciłem z Bieszczad, zrobiłem na miejscu ze 200km, też po malych, krętych i bardzo stromych drogach i cały czas hamowałem silnikiem jak była taka potrzeba. Przecież jak zredukujesz bieg ręcznie to silnik bedize hamował, tak jak przy ręcznej skrzyni...
pzdr, Tytus
Obrazek

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Re: Potrzebne dobre tarcze.

Post autor: HOYNA » śr 19 lis, 2008

Bolek pisze:Witka :) Wczoraj miałem niemiłą przygodę z moimi heblami. Trzasnąłem trasę po górkach i okazało się że moje tarcze i klocki są za słabe.... W automacie prawie nie istnieje zjawisko hamowania silnikiem i przy jeździe gaz / hebel po serpentynach i zakrętach tak po jakiejś godzince przegrzały się heble.... Końcówkę trasy robiłem prawie bez hamulców... Czy ktoś z Was ma dostęp do tarcz nacinanych i nawiercanych pasujących do Prevki ? Ewentualnie czy istnieje możliwość wymiany i tarcz i zacisków na wydajniejsze ? Tego typu tarcze znalazłem tylko w US na ebayu ale to trzeba dłuuugo czekać...
Bolek już zakatowałeś tarcze wymieniane parę m-cy temu. :shock: Nie oszczędzasz Ty tej swojej Prevci, oj nie oszczędzasz :evil:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » śr 19 lis, 2008

HOYNA pisze:Bolek już zakatowałeś tarcze wymieniane parę m-cy temu. Nie oszczędzasz Ty tej swojej Prevci, oj nie oszczędzasz
Prevcie oszczędzam, tylko niektóre części są za słabe...
tytoos pisze:hamowałem silnikiem jak była taka potrzeba. Przecież jak zredukujesz bieg ręcznie to silnik bedize hamował, tak jak przy ręcznej skrzyni...
Spróbuj zrzucić na bieg górski jak masz 140 km/h na budziku i 50 m do nawrotu w serpentynie :) Zo baczymy co na to skrzynia powie :mrgreen:

Zrobiłem trasę Przemyśl - Sanok (centrum do centrum 75km) w 50 minut. Niby nic ale kto tędy jechał wie jaka to droga :)

A wracając do tematu: czy Avensis ma takie same tarcze jak Prevka ?
Bolek :)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

Czy ktoś z klubowiczów ma konto na ebayu ? Znalazłem coś takiego:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Parts-Ac ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... &viewitem=

Cały komplet (przód, tył, klocki) z transportem do Polski 620 $...
Bolek :)

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze:A wracając do tematu: czy Avensis ma takie same tarcze jak Prevka ?
Na pewno nie z tylu :-) (nie ma tarcz)
A z tego co pamietam z przodu tez sa zwykle a nie wentylowane.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

humek

Post autor: humek » czw 20 lis, 2008

może troszkę podpowiem poszukaj wśród Japończyków które mają ten sam rozstaw szpilek.
Bolek pisze:A z tego co pamietam z przodu tez sa zwykle a nie wentylowane.
też mam wentylowane foto poniżej przedstawia wentylowaną tarczę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Matka prEvka
Previanin
Previanin
Posty: 3850
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Post autor: Matka prEvka » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze:Spróbuj zrzucić na bieg górski jak masz 140 km/h na budziku i 50 m do nawrotu w serpentynie
Gratuluję pomysłowości i zdrowego rozsądku !!!!
[scroll] [URL=[/URL]
[/scroll]

Awatar użytkownika
tytoos
Previanin
Previanin
Posty: 207
Rejestracja: pt 07 paź, 2005
Lokalizacja: Warszawa - MokotĂłw
Kontakt:

Post autor: tytoos » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze: Spróbuj zrzucić na bieg górski jak masz 140 km/h na budziku i 50 m do nawrotu w serpentynie :) Zo baczymy co na to skrzynia powie ?
Chyba żle postawiłes problem, tego by żadna skrzynia nie przezyła IMO. Poza tym widze, ze mamy zupełnie inny styl jazdy, 140 na liczniku i 50 metrów do ostrego zakrętu.... nieźle. Ja tem chyba sie szybciej niż 100 nie rozpędziłem, i to z górki :-) Jak napisałe Hoyna, nie oszczędzasz swojej Pani...
pzdr, Tytus
Obrazek

lewski

Post autor: lewski » czw 20 lis, 2008

tytoos pisze:Poza tym widze, ze mamy zupełnie inny styl jazdy, 140 na liczniku i 50 metrów do ostrego zakrętu.... nieźle
dlatego tarcze musi często wymieniać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

tytoos pisze:140 na liczniku i 50 metrów do ostrego zakrętu.... nieźle. Ja tem chyba sie szybciej niż 100 nie rozpędziłem, i to z górki Jak napisałe Hoyna, nie oszczędzasz swojej Pani...
Hehe... Dlatego kupiłem sobie z turbinką :) Na takim dystansie można "zgasić" do 40 a z tą prędkością spokojnie da się taki nawrót zrobić :mrgreen:
humek pisze:też mam wentylowane foto poniżej przedstawia wentylowaną tarczę
"Wentylowane" a "nawiercane i nacinane" to dwie różne bajki. Tak samo jak klocki zwykłe i ceramiczne. Tarcze wentylowane to ja już mam. I w sumie wcale ich nie zakatowałem, są dobre ale za mało skuteczne przy takiej jeździe :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bolek :)

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » czw 20 lis, 2008

Ja tam bym na jego miejscu co innego wymienil a nie tarcze, ale 6 stop pod ziemie jest wszedzie blisko. Bolek, oszczedz chodz siebie jak juz Prevki nie oszdzedzasz.
Wydaje mi sie, ze warto poszukac cos wsrod japonskich stron z wersja tlumaczenia strony na angielski. Mlodzi Japonczycy sa entuzjastami marki i tuningu Prevki. Na peweno maja sposoby na lepsze i pewniejsze hebelki.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » czw 20 lis, 2008

lewski pisze:dlatego tarcze musi często wymieniać :mrgreen:
Jak tak troche pojedzi to Prevke bedzie musial czesto wymieniac:-)
Jak chcesz vana do sportowej jazdy to moze Zafire OPC kup a nie Previe? :-)
http://www.motofakty.pl/artykul/opel_zafira_opc.html
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

astrogoth pisze:Ja tam bym na jego miejscu co innego wymienil a nie tarcze, ale 6 stop pod ziemie jest wszedzie blisko.
Astro, na 5 stłuczek które miałem do tej pory jedna była z mojej winy. Zasnąłem za kierownicą w centrum Krakowa w nocy. żadna nie miała nic wspólnego z prędkością a tylko z gapiostwem innych kierowców. W zadnej nie było strat w ludziach. Czasem właśnie dzięki temu, że jeżdżę szybko i szybko podejmuje decyzje. Na przykład że lepiej wjechać w rów i się wywrócić niż staranować 3,5 tonowym busem uno które leci na mnie bokiem. Lub kosztem zdartego boku sprowadzić na jego pas kolesia, który zapomniał że ma lusterka i jak uderzył mnie w bok to w panice wyjął kluczyki czym zablokował sobie kierownicę.

Jak się zaczyna zima jadę na stare lotnisko poćwiczyć wyprowadzanie samochodu. Przypomnieć sobie czym się różni suchy asfalt od śniegu czy lodu. Bezpiecznie i z dala od innych. Nie robię tego na drogach publicznych. Ale jak mnie coś zaskoczy mam większe szanse. Uratować i siebie i kogoś.

Inwestuję po prostu w bezpieczeństwo: amory, kapcie, heble wymieniam dużo wcześniej niż większość kierowców. Nie wtedy kiedy za przegląd trzeba dać w łapę tylko kiedy czuję że coś już jest nie tak. Raz na jakiś czas odwiedzam stację kontroli, płacę 40 złotych i sprzawdzam co sie dzieje. To jest dla mnie cena bezpieczeństwa. Właśnie po to żeby nie trafić 6 stóp pod ziemię.
Bolek :)

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze: Czasem właśnie dzięki temu, że jeżdżę szybko i szybko podejmuje decyzje.
No to czekam,aż cię obejżę w TVN Turbo UWAGA PIRAT.
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję,że uważasz się za mistrza kierownicy,a inni to laluśie i zawalidrogi co jak ja np.w mieście jeżdżą 50 km/h.Bez urazy,ale dwóch moich dobrych kolegów tak samo rozumowało-jechac szybko,agresywnie i co najlepsze szybko podejmowac decyzje.Niestety nie zawsze słuszne.Już nie chodzą po świecie...zatrzymało ich drzewo......na zawsze :(

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » czw 20 lis, 2008

Oczywiście dyskusja niepasująca do działu technicznego :mrgreen:

Awatar użytkownika
ciupek77
Previanin
Previanin
Posty: 1135
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Peacehaven
Kontakt:

Post autor: ciupek77 » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze: Jak się zaczyna zima jadę na stare lotnisko poćwiczyć wyprowadzanie samochodu. Przypomnieć sobie czym się różni suchy asfalt od śniegu czy lodu. Bezpiecznie i z dala od innych. Nie robię tego na drogach publicznych. Ale jak mnie coś zaskoczy mam większe szanse. Uratować i siebie i kogoś.
Bolek kogos mi przypominasz hehe :mrgreen: :mrgreen: Ja tez jak mam okazje zlapac sniegu pod kola to nie szkoda mi ani auta ani paliwa (ktorego przy takiej zabawie kazde auto pali nie tylko prevka).A wracajac do tarcz to Supra ma ten sam rozstaw srub(nie wiem jak z reszta)moze warto zainwestowac i przerobic chociaz przednie cheble,bo wiadomo tylnie sie az tak nie licza o ile nie jezdzisz przeladowany :mrgreen: .Po dwa witamy w klubie......bo juz myslalem ze tylko moja potrafi 20l/100opierdzielic i lepiej tez :mrgreen: :mrgreen: Po trzy przyczepnosci(pomimo wszystko hehe).U mnie zimy ze sniegiem nie uswiadczysz,ale....juz niedlugo.Nastepna gwiazdka juz ze sniegiem i ...reniferami.Ale dobra bo offtopowac zaczalem :oops:
Tym chata bogata....co ukradnie tata:-)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

komboj pisze:No to czekam,aż cię obejżę w TVN Turbo UWAGA PIRAT.
Ten program jest głupi. Komentarze z offu debilne.
komboj pisze:Z Twojej wypowiedzi wnioskuję,że uważasz się za mistrza kierownicy
Nie uważam. Dlatego cały czas sie uczę. Pisałem o tym. Również gdzie i jak.
komboj pisze:inni to laluśie i zawalidrogi co jak ja np.w mieście jeżdżą 50 km/h.
Gdzie tak napisałem ? Napisałem że wolałem wjechać w rów oceniając sanse moje i kierowcy uno.
komboj pisze:jechac szybko,agresywnie i co najlepsze szybko podejmowac decyzje.Niestety nie zawsze słuszne
Tą samą trasę raz przejeżdżam szybciej raz wolniej. Jeżdżę z różnymi prędkościami zależnie od warunków drogowych i własnego samopoczucia. Nie boję sie powiedzieć do kogoś kogo wiozę że dzisiaj mam spóźnioną reakcję i dlatego jedziemy powoli. Potrafię zatrzymać się na nocleg w hotelu nawet jak mam tylko 100 km do domu.
Bolek :)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

ciupek77 pisze:Supra ma ten sam rozstaw srub(nie wiem jak z reszta)
Sprawdziłem... Supra ma wszystkie rozmiary inne....
Bolek :)

Awatar użytkownika
komboj
Previanin
Previanin
Posty: 259
Rejestracja: czw 08 lis, 2007
Lokalizacja: Kostrzyn nad OdrÂą
Kontakt:

Post autor: komboj » czw 20 lis, 2008

Okej Bolek,oczywiście nie wiem jak Ty jeździsz...żadnych osobistych żaluzji :P Tak się rozmarzyłem,bo dla mnie niezależnie od warunków na drodze znak drogowy ograniczający prędkośc ma zawsze zastosowanie.I wnerwia mnie sytacja do tego stopnia ,że mi żyła na czole wychodzi ,że koleś wjeżdża do wiochy 120 km/h i to,że widzi dwieście metrów dalej znak "koniec wiochy" powoduje,że wogóle nie zwalnia.I co z tego,że świeci sloneczko,jest sucho i nikt nie idzie poboczem.Dużo trzeba?

Awatar użytkownika
ciupek77
Previanin
Previanin
Posty: 1135
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Peacehaven
Kontakt:

Post autor: ciupek77 » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze:
ciupek77 pisze:Supra ma ten sam rozstaw srub(nie wiem jak z reszta)
Sprawdziłem... Supra ma wszystkie rozmiary inne....
Bolek a od Nyski??? tu masz link http://www.apexperformance.co.uk/catalo ... 9404e72346 . Nissan 200SX z reguly sluzy do latania bokiem (w tej kwestii Supra i Skyline wymiekaja przy tym autku piec razy 114,3 wiec rozstaw srub pasuje.wiec moze da rade przetasowac zaciski,klocki i tarcze.Pomysl,poglowkuj
Tym chata bogata....co ukradnie tata:-)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

Nie chcę przerabiać zacisków. To jak dla mnie za daleko posunięta ingerecja.
Bolek :)

Awatar użytkownika
ciupek77
Previanin
Previanin
Posty: 1135
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Peacehaven
Kontakt:

Post autor: ciupek77 » czw 20 lis, 2008

Tak ale powiem Ci ze te chamulczyki w Prefci to do mocarnych nie naleza.2 tony i ciezszy but to jak na te klocuszki i tarczki lekkie przeciazenie.A do nysy jeszcze jednak dostep do czesci "wyczynowych".Mysle ze chyba nie ma az tyle roboty(mam nadzieje podpuscic Prezesa zeby sie na ten temat wypowiedzial hehe).Mialbys najlepsze cheble ze wszystkich prevek :mrgreen: :mrgreen: Zreszta zobacz sam wygladaja solidnie http://forums.nicoclub.com/zerothread/3 ... e-calipers
Tym chata bogata....co ukradnie tata:-)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

Wiesz Ciupek, właśnie pogadałem sobie z kolesiem, który jest mechanikiem rajdowym. Wymiana kompletnego układu na całkiem inny nie wchodzi w grę. Za dużo przeróbek. Zostają mi te które znalazłem na ebayu. Podałem kolesiowi VIN i tarczki będą pasować. Stanęło więc na zestawie z fotki plus klocki ceramiczne. Zaraz się wezmę za zakupy :mrgreen:
Bolek :)

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze:Zostają mi te które znalazłem na ebayu
mam Ci to kupić Bolek ?
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
ciupek77
Previanin
Previanin
Posty: 1135
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Peacehaven
Kontakt:

Post autor: ciupek77 » czw 20 lis, 2008

Bolek pisze:Stanęło więc na zestawie z fotki plus klocki ceramiczne. Zaraz się wezmę za zakupy :mrgreen:
Dobre i to....Swoja droga szkoda.Jakiej firmy te klocki i po ile?
Tym chata bogata....co ukradnie tata:-)

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » czw 20 lis, 2008

HOYNA pisze:mam Ci to kupić Bolek ?
Dzięki ale właśnie puściłem kaskę "plastikiem" przez PayPal. Według kolesia z R1 przesyłka ma być u mnie za 5 dni roboczych. mam nadzieje że nic nie pop... przy płaceniu. To był mój debiut :mrgreen:
A tak swoją drogą to co myślisz o tych tarczach ?
Bolek :)

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » pt 21 lis, 2008

To Bolek zycze Ci jedynie bys jak najpozniej trafil szesc stop pod siemie i zeby to nie bylo w aucie. Ja jeszcze zimy Prevka nie przezylem, ale jezdizlem sluzbowym Hiluxem z napedem tylko na tyl, taka taczka z 95 roku na oponach gownianych (czyli wielosezonowych, bo szef przysknerzyl) tak wiec trening w tym temacie maly mam. Nadzieja jest, ze moja zonka sobie poradzi bez problemow.
Tylko Bolek, nie przeszarzuj cholero jedna, bo szkoda bedzie chlopa.
Pozdro i zrob fotki podczas montazu i filmik z jazdy na nowych hebelkach.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
Bolek
Previanin
Previanin
Posty: 1723
Rejestracja: wt 04 lip, 2006
Lokalizacja: PrzemyÂśl
Kontakt:

Post autor: Bolek » pt 21 lis, 2008

astrogoth pisze:jeszcze zimy Prevka nie przezylem, ale jezdizlem sluzbowym Hiluxem z napedem tylko na tyl, taka taczka z 95 roku na oponach gownianych (czyli wielosezonowych, bo szef przysknerzyl) tak wiec trening w tym temacie maly mam
No to już obczaj jakieś bezpańskie płytki chodnikowe :) Hiluxem łatwiej zawinąć dupcią bo środek ciężkości jest przesunięty do przodu (silnik). W Prevce łatwiej o poślizg przodu. Na zimę poukładałem sobie cieńkie płytki chodnikowe na całej powierzchni podłogi i przykryłem dywanikami. Było tego jakieś niecałe 300 kg. Efekt: jazda jak przednim napędem :) Na Słowacji kumpel znalazł "skrót" do granicy i wkopaliśmy się w drogę 20 kategorii odśniezania, same serpentyny i swoja astrą wcale nie mógł jechać szybciej ode mnie :)
Bolek :)

Awatar użytkownika
zielony92
Previanin
Previanin
Posty: 161
Rejestracja: pt 21 mar, 2008
Lokalizacja: wĂłlka zrĂŞczycka/koÂło Krakowa
Kontakt:

Post autor: zielony92 » pt 21 lis, 2008

Bolek ale teraz masz 4x4!zapomnij o płytach chodnikowych! :D

ODPOWIEDZ