Radio

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, bialy100

skodan
Previanin
Previanin
Posty: 89
Rejestracja: pn 20 wrz, 2010
Lokalizacja: OÂława
Kontakt:

Radio

Post autor: skodan » wt 28 wrz, 2010

Witam

Czekam na swoją Prevkę i tak sobie już wymyślam co trzeba przy niej zrobić. No i pierwsze co mi przyszło na myśl to radio, mam kaseciaka i chciałbym mieć możliwość słuchania płyt CD. Widziałem na Allegro radioodtwarzacze z CD ale zastanawia mnie czy bez problemu można je podmienić tzn. najbardziej się boję że np. komputer pokładowy nie będzie wyświetlał informacji na ekranie? A może lepszym pomysłem będzie zmieniarka, jeśli tak to czy trzeba robić jakieś fikołki żeby ją podłączyć no i czy można bez problemu kupić?
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » wt 28 wrz, 2010

:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

skodan
Previanin
Previanin
Posty: 89
Rejestracja: pn 20 wrz, 2010
Lokalizacja: OÂława
Kontakt:

Post autor: skodan » wt 28 wrz, 2010

No właśnie takie radyjko to jedna z opcji, tylko jest pytanie czy wszystko będzie działać bez problemu. Czy trzeba coś przeprogramować itp?

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » wt 28 wrz, 2010

Jak dobrze pamiętam to dedykowany sprzęt montowany w II generacji, więc powinno hulać :wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » śr 29 wrz, 2010

Tak jak pisze Hoyna. Koniecznie kup takie radio 2din. Ja zrobilem do swojej przekladke Sony for Toyota z mojej Avensis (w UK bylyy montowane inne radia niz na kontynencie) i musze przyznac, ze to rewelacjia kiedy nie trzba wyciaga panelu, szukac, zamykac, nosic ze soba - rewelacja.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

skodan
Previanin
Previanin
Posty: 89
Rejestracja: pn 20 wrz, 2010
Lokalizacja: OÂława
Kontakt:

Post autor: skodan » czw 30 wrz, 2010

W instrukcji wyczytałem, że ten kaseciak ma sterowanie zmieniarką, więc chyba się na to rozwiązanie się zdecyduje.

Awatar użytkownika
tomaszxxxl
Previanin
Previanin
Posty: 52
Rejestracja: sob 29 sty, 2011
Lokalizacja: Szkocja
Kontakt:

Post autor: tomaszxxxl » pt 04 lut, 2011

Ja na przykład mam na miasto corse 3 i tez mam kaseciaka.Kupiłem kasete z kablem za jednego funta i podłaczyłem MP4(może być mp3) i śmiga (bez obrazy) lepiej niż niejedno radio CD.w dodatku kilka godzin muzyki :roll:

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2815
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Post autor: HOYNA » pt 04 lut, 2011

tomaszxxxl pisze:mam kaseciaka.Kupiłem kasete z kablem za jednego funta i podłaczyłem MP4(może być mp3) i śmiga (bez obrazy) lepiej niż niejedno radio CD.w dodatku kilka godzin muzyki :roll:
też to przerabiałem, ale teraz jest lepsze rozwiązanie - transmiter. Podpinasz do zapalniczki, ustawiasz częstotliwość w radiu i transmiterze i hula.

:arrow: TRANSMITER

Obrazek
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

wrzochu80
Previanin
Previanin
Posty: 56
Rejestracja: ndz 17 paź, 2010
Lokalizacja: bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: wrzochu80 » sob 05 lut, 2011

W II z tego co wiem są dostępne trzy rodzaje odtwarzaczy (2 kaseciaki i jeden CD) a co za tym idzie na bank każdy z nich może współpracować ze zmieniarką CD.

Awatar użytkownika
mario0206
Previanin
Previanin
Posty: 13
Rejestracja: pt 07 sty, 2011
Lokalizacja: Reykjavik
Kontakt:

Post autor: mario0206 » sob 05 lut, 2011

HOYNA pisze:
tomaszxxxl pisze:mam kaseciaka.Kupiłem kasete z kablem za jednego funta i podłaczyłem MP4(może być mp3) i śmiga (bez obrazy) lepiej niż niejedno radio CD.w dodatku kilka godzin muzyki :roll:
też to przerabiałem, ale teraz jest lepsze rozwiązanie - transmiter. Podpinasz do zapalniczki, ustawiasz częstotliwość w radiu i transmiterze i hula.

:arrow: TRANSMITER

Obrazek
Witam!
Używam dokładnie takiego samego transmitera :) super sprawa.
Też się zastanawiałem jak wykombinować żeby moje radyjko czytało Mp3 transmiter okazał się trafnym strzałem :) Choć ma jedną wadę :( przerzucanie utworów tylko przy transmiterze a szkoda że nie przy kierownicy.

Pozdrawiam mario :)
Previa 2003r 2,362cc.157KM,benzyna,automat,przebieg 152000-195600
WÂłaÂściciel od 06.01.2011.do21.03.2014
Toyota Land cruiser 120 VX 2004 D4D
Toyota Prius 2006

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » ndz 06 lut, 2011

Transmiter ma jeszcze jeden plus, jest zestawem głośnomówiącym dla telefonu.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

skodan
Previanin
Previanin
Posty: 89
Rejestracja: pn 20 wrz, 2010
Lokalizacja: OÂława
Kontakt:

Post autor: skodan » pn 07 lut, 2011

A może używa ktoś coś takiego ?

Awatar użytkownika
parrot
Previanin
Previanin
Posty: 2353
Rejestracja: ndz 03 lut, 2008
Lokalizacja: Nottingham
Kontakt:

Post autor: parrot » pn 07 lut, 2011

Fajny patent, jak ktoś chce zachować fabryczne radio... Każdemu jednak w/g potrzeb - ja słucham niemal wyłącznie radia. Nawet w dalekich trasach. A może szczególnie w dalekich...

skodan
Previanin
Previanin
Posty: 89
Rejestracja: pn 20 wrz, 2010
Lokalizacja: OÂława
Kontakt:

Post autor: skodan » pn 07 lut, 2011

No ja też lubie słuchac radia ale nieraz mam takie dni, że nic mi się nie podoba co akurat nadają więc zapodam sobie jakąś MP3 :D Właśnie zamówiłem ten sprzęcik.

Awatar użytkownika
mario0206
Previanin
Previanin
Posty: 13
Rejestracja: pt 07 sty, 2011
Lokalizacja: Reykjavik
Kontakt:

Post autor: mario0206 » pt 28 mar, 2014

skodan pisze:A może używa ktoś coś takiego ?
Ja używałem. świetna sprawa.Lubie słuchać radia ale tylko jak jestem w Polsce :) Islandzkie nie wchodzi w ucho :(
Ja zmieniarkę cyfrowa kupowałem na http://www.aliexpress.com/store/200949

A zastanawialem sie nad czymś takim.Ale już nie zdążyłem http://static.cargurus.com/images/site/ ... 43913.jpeg
Previa 2003r 2,362cc.157KM,benzyna,automat,przebieg 152000-195600
WÂłaÂściciel od 06.01.2011.do21.03.2014
Toyota Land cruiser 120 VX 2004 D4D
Toyota Prius 2006

ODPOWIEDZ