Brak temperatury na wyświetlaczu wielofunkcyjnym radia

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, bialy100

Jaras
Previanin
Previanin
Posty: 5
Rejestracja: wt 19 sty, 2010
Lokalizacja: Jaworzno
Kontakt:

Brak temperatury na wyświetlaczu wielofunkcyjnym radia

Post autor: Jaras » pn 10 paź, 2011

Prośba o informację czy można włączyć wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu z radia.
W instrukcji stoi, że powinna być wyświetlana temperatura zewnętrzna, na wielu zdjęciach z netu również to widać - a u mnie nie działa :-( Dodam, że po naciśnięciu przycisku z panelu klimatyzacji temperatura zewnętrzna jest na tym panelu wyświetlana - ale dalej nie ma jej na wyświetlaczu z radia.
Jaras (Previa II 140tyś 2004r.)

bialy100
Previanin
Previanin
Posty: 108
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: bialy100 » pn 10 paź, 2011

Trzeba zlokalizować termometr zewnętrzny bo pewnie jest uszkodzony. Miałem coś podobnego w innym aucie. Ale to są tylko moje przypuszczenia. Powinien być bezpośrednio pod przednim zderzakiem, centralnie pod rejestracją - tak wynika z toyodiy.com (nr części: 88625P THERMISTOR, COOLER (AMBIENT TEMP. SENSOR) 88625‑32170
Pozdrawiam
Bialy

dominiq
Previanin
Previanin
Posty: 49
Rejestracja: pn 26 mar, 2012
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Post autor: dominiq » czw 14 cze, 2012

Witam, to raczej nie ten model radia...
Bo z reguły jest tak, że przy manualnej klimie wyświetla się na radiu, a przy automatycznej - na panelu z klimatyzacji.
Pozdrawiam Dominiq

Jaras
Previanin
Previanin
Posty: 5
Rejestracja: wt 19 sty, 2010
Lokalizacja: Jaworzno
Kontakt:

Post autor: Jaras » pt 15 cze, 2012

Chyba rzeczywiście to jest to. Trochę tym zawalili, najpotrzebniejsza przez znaczną część roku, w naszym klimacie informacja, dostępna jest dopiero po naciśnięciu guzika. Chyba, że da się na stałe zmienić domyślnie wyświetlaną wartość, u mnie domyślnie wyświetla nastaw temperatury wewnętrznej.

dominiq
Previanin
Previanin
Posty: 49
Rejestracja: pn 26 mar, 2012
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Post autor: dominiq » pt 15 cze, 2012

U mnie tak samo, trzeba kliknąć za każdym razem....
Pozdrawiam Dominiq

Awatar użytkownika
Dorota T
Previanin
Previanin
Posty: 19
Rejestracja: ndz 10 cze, 2012
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Post autor: Dorota T » ndz 24 cze, 2012

Hmm u mnie jest temperatura zewnetrzna ale nie moge sobie przypomniec jak to sie stalo :lol: dodam ze na wyswietlaczu jest temperatura oraz spalanie l/km w tym samym czasie.

dominiq
Previanin
Previanin
Posty: 49
Rejestracja: pn 26 mar, 2012
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Post autor: dominiq » ndz 24 cze, 2012

Dorota T, a masz klimatyzację ręczną czy automatyczną?
Pozdrawiam Dominiq

Awatar użytkownika
Dorota T
Previanin
Previanin
Posty: 19
Rejestracja: ndz 10 cze, 2012
Lokalizacja: Mazury
Kontakt:

Post autor: Dorota T » ndz 24 cze, 2012

Hmm niewiem jaka mam w kazdym razie jest na obu wyswietlaczach out side. A wewnetrzna w zaleznosci jaka sobie ustawie :lol:

ODPOWIEDZ