Blokada szyb

Moderatorzy: Matka prEvka, parrot, HOYNA, 0jciec Prezes, bialy100

dominiq
Previanin
Previanin
Posty: 49
Rejestracja: pn 26 mar, 2012
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Blokada szyb

Post autor: dominiq » pt 20 kwie, 2012

Witam,

Zauważyłem dziwną rzecz, przycisk od blokady szyb nie działa tak jak powinien.

Tzn. Przy włączeniu blokady szyby dalej się otwierają. Jednak jeśli wyłączę zapłon, przy włączonej blokadzie szyb, i włączę go z powrotem blokada działa.

Czy wie ktoś może o co chodzi :)
Pozdrawiam Dominiq

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » pt 20 kwie, 2012

Zwykle najprostsze wyjasnienia sa najbardziej prawodpodobne.
Po naprawie blacharskiej zostaly zle podpiete kabelki.
Cos tam pewnie wystarczy wpiac odwrotnie i bedzie dzialac.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Humek
Previanin
Previanin
Posty: 517
Rejestracja: ndz 16 sty, 2011
Lokalizacja: CiechanĂłw
Kontakt:

Post autor: Humek » pt 20 kwie, 2012

ale jak mogą ci się szyby otwierać przy wyłączonym zapłonie, sporo blacharz namieszał tych kabli. U mnie w obu previach jest tak że nic na wyłączonym zapłonie nie zrobię
opcja szukaj to skarbnica informacji

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » pt 20 kwie, 2012

Wg mnie jedyne wyjasnienie jest zle podlaczenie a w takich kablach grzebie sie tylko jak sie robi cos innego.
Ale pewnie sie myle.
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

dominiq
Previanin
Previanin
Posty: 49
Rejestracja: pn 26 mar, 2012
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Post autor: dominiq » pt 20 kwie, 2012

Przy wyłączonym zapłonie, szyby się nie otwierają. Dopiero jak sie włączy zaplon. Jednak blokada wtedy działa.
Wygląda na to że to jakiś przekaznik bo raz "cyka", a raz nie. Więc kabelki raczej ok, znajdę chwilę to rozgrzebie :lol:
Pozdrawiam Dominiq

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » sob 21 kwie, 2012

A to moze przekaznik ... w pierwszym opisie jakos inaczej to zrozumialem :-)
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

bialy1920
Previanin
Previanin
Posty: 112
Rejestracja: ndz 11 lip, 2010
Lokalizacja: B-stok
Kontakt:

Post autor: bialy1920 » wt 01 maja, 2012

u mnie przy zgaszonym zapłonie można jedynie zamknąć szyby :) ale podejrzewam że to przekaźnik jest podłączony do świateł a swiatła do czujników drzwi bo jak otworze drzwi to swiatła się automatycznie gaszą.A przy odpalaniu same się zapalają oczywiście jeśli są włączone

undy
Previanin
Previanin
Posty: 20
Rejestracja: ndz 22 sty, 2012
Lokalizacja: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: undy » sob 05 maja, 2012

wg instrukcji jest tak, że po wyłączeniu zapłonu można szyby domknąć przez jakiś czas, bodajże 45 sekund. Szkoda, że nie zrobili tak ze składaniem lusterek, bo zawsze zapominam i muszę znowu na chwilę włączyć zapłon.

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » ndz 06 maja, 2012

W Ave z lusterkami jest to samo :-(. Zastanawiam sie jak to z centralnym polączyć...
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

ODPOWIEDZ