sekwencja w previ

Wątki i informacje tylko i wyłącznie związane z działalnością klubu i forum.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, [M]oderatorzy

beta

sekwencja w previ

Post autor: beta » sob 06 gru, 2008

mam gaz w previ od 2001r. teraz chce założyć sekwencje czy ktoś wie jaka instalacja będzie najlepsza

humek

Post autor: humek » ndz 07 gru, 2008

żadna :P

Rumcajs

Post autor: Rumcajs » ndz 07 gru, 2008

Poprzednik ma rację.
żADNA
Szkoda auta kasy nerwów.
Miałem w poprzedniej sekwencyjny bez problemowy.
A teraz już w obecnej nie zamierzam zakładać.
Man nadzieję że zrozumiesz!? :mrgreen:

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2814
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Re: sekwencja w previ

Post autor: HOYNA » ndz 07 gru, 2008

beta pisze:mam gaz w previ od 2001r. teraz chce założyć sekwencje czy ktoś wie jaka instalacja będzie najlepsza
Beta, jeżeli chodzi o PREFKÊ II to niestety jako klub doświadczenia mamy małe. Większość z nas posiada I generację, a II generacja to zaledwie kilka sztuk w klubie. Napisz na PW do Atosa, on na pewno ma II-kę, może coś pomoże.
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

humek

Post autor: humek » ndz 07 gru, 2008

Akos ma Diesla

bialy100
Previanin
Previanin
Posty: 108
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Sekwencja w Previi II

Post autor: bialy100 » pt 12 gru, 2008

Ja mam sekwencję w Previi II z 2000 roku. Instalacja Elpigaz Stella Exclusive (jak wejdzie się na stronę tej firmy to jest ich najlepsza inatalacja) - ważna tak naprawdę jest listwa - to jest serce instalacji. Samochód śmiga świetnie spalanie minimalne na trasie około 9,5 do 10 przy normalnej prędkosci 130-140 około 11-12 po mieście 14,5 - 15 max. Założyłem też lubryfikację, aby gniazda zaworów zbyt szybko się nie wypaliły, chociaż jak dowiedziałem się z różnych źródeł nie powinno być z tym problemów bo podono nie ma tam porcelanowych, ale dmucham na zimne. Samochód chodzi bardzo przyzwoicie chociaż 4 czy 5 razy trzeba było ustawiać mieszankę bo świecił się Check-Engine - sonda lambda zgłaszała problem, ale to było zaraz po założeniu instalacji. Teraz już wszystko ok a samochód śmiga. Jak potrzeba więcej infoemcji to prosze dać znać. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
taisho
Previanin
Previanin
Posty: 26
Rejestracja: ndz 20 lip, 2008
Lokalizacja: Ostro³êka/Olkusz
Kontakt:

Post autor: taisho » śr 17 gru, 2008

Witam.
Mam pytanie do biały100 - jakiej pojemności masz butelke??
Pozdrowionka
MichaÂł

bialy100
Previanin
Previanin
Posty: 108
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: bialy100 » czw 18 gru, 2008

54 literki wchodzi gazu około 44 litrów, na trasie 400 kilometrów w mieście coś koło 300.

Awatar użytkownika
taisho
Previanin
Previanin
Posty: 26
Rejestracja: ndz 20 lip, 2008
Lokalizacja: Ostro³êka/Olkusz
Kontakt:

Post autor: taisho » czw 18 gru, 2008

to u mnie wchodzi tylko 35 litrów (butla 42)... i to jeszcze jak się nogą upcha :) . Zazwyczaj około 250 km na zbiorniku. Spalanie u mnie to od 13 do ...chmmm nie wiem dokładnie ale dużo :) bo zazwyczaj w trasie śmigam. Przydała by się większa butelka...
Pozdrawiam
MichaÂł

humek

Post autor: humek » czw 18 gru, 2008

ktoś miał na sprzedaż butlę gazową tylko nie wiem kto dokładnie

jpawlas
Previanin
Previanin
Posty: 109
Rejestracja: wt 05 wrz, 2006
Lokalizacja: Stargard Szcz
Kontakt:

Post autor: jpawlas » czw 18 gru, 2008

taiso. Mam instalację zwykłą BRC, spalanie jak u Ciebie. Mam zbiornik 50l, ale wchodzi ok. 42,5 l. Przejeżdżam na tym ok. 240-250 km w mieście. Trasa to ok. 310 km. Nie strzela, nie prycha.
jpawlas

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » czw 18 gru, 2008

humek, ELEKTRO???? mial cala instalacje, bierzesz???
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

humek

Post autor: humek » pt 19 gru, 2008

ja nie mam gazu, Elektro miał na oddanie to jak chcesz Taisho to bierz i wmontuj drugą butle ktoś miał już dwie z klubu to o ile pamiętam Rafał

beta

Post autor: beta » wt 30 gru, 2008

za na łożyłem sekwencje STAG200 autko śmiga jak złoto na wysokich obrotach samo przełącza sie na paliwo jak na razie chodzi bez zarzutu

beta

Post autor: beta » wt 30 gru, 2008

założyłem sekwencje STAG 200 autko chodzi jak złoto jak coś sie spieprzy dam znać

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » śr 31 gru, 2008

beta pisze:za na łożyłem sekwencje STAG200 autko śmiga jak złoto na wysokich obrotach samo przełącza sie na paliwo jak na razie chodzi bez zarzutu
Kolega ma Prevke I czy II? Mnie juz ktos polecal ta instalacje (podobno to polska mysl techniczna, wiec moze byc niezla). Jaki koszt zalozenia w Koninie (w Katowicach w listopadzie jak sprawdzalem 2500zl).
Dzwonilem po kilku warsztatach, tylko jeden (ten ktory zaproponowal STAGA) odezwal sie:
- Cooo??? Previa??? A nie moze Pan przyjechac innym autem??? Prosze :-)
(cala reszta mowila - tak... Previa - jasne , 0 problemow, "10 min. roboty" :-)
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » śr 31 gru, 2008

ludzie !!! - weżcie sie sami zagazujcie !!! - ja rozumiem na roslinnym - w starym dieslu, ale temat gazu był u nas już poruszany ze 300 raqzy i dalej to samo. Chcecie taniej - kupcie do codziennej jazdy avenka w dieslu i będzie po kłopocie, ale nie psujcie japońskiej technologii - najpierw zagazować a potem jeczeć że auto awaryjne bo padła głowica bo sie tłok wypalił po padła korba - a najlepsze bo coś cieknie - i zawsze to pada nie to co japończycy zrobili tylko to co polak spieprzył albo "załozył super gaz" - PREVIA NIE LUBI GAZU !!!
Dostepny jestem pod komĂłrka od 9 do 17 - 603 504 444 - jak nie odbieram proszĂŞ o sms - oddzwonie jak tylko bĂŞdĂŞ mĂłgÂł.
ZAKON PREVIAN

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » czw 01 sty, 2009

Tyle, ze jak na tym forum pytalem komu padla glowica od gazu to sie nikt nie odezwal :-)
Jedyny Elektro chcial sie pozbyc instalacji ale jakiesjs "zerowej" generacji.

Pozatym pogadac se chyba mozna....nie? :mrgreen:
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

Awatar użytkownika
astrogoth
Previanin
Previanin
Posty: 1888
Rejestracja: pt 29 lut, 2008
Lokalizacja: Tczew
Kontakt:

Post autor: astrogoth » pt 02 sty, 2009

Glowic padnietych na gazie na forum bylo bardzo duzo, wystarczy poczytac posty. Wczesniej czy pozniej kazdego trafi jak jedziesz na gazie, nie ma zlituj. Wiec latwo sobie policzyc jakie to koszta zalozenie instalacji a potem remont silnika. Ja w swoim przypadkku mam tak, ze auto bylo kupione z instalacja gazowa wiec ja jej nie zakladalem, zonka na niej niestety jezdzi, moze z oszczednosci na gazie uda jej sie zaoszczedzic na remont silnika. Moze zdarzy.
Jestem synem mego ojca
jestem ojcem mego syna.
KaÂżdy z nas osobno wziĂŞty
ca³¹ resztê przypomina.

Nie potrafiê siê odró¿niÌ
od swej wÂłasnej jego twarzy
chociaÂż twarz zupeÂłnie inna
moÂże czasem mi siĂŞ marzy

Awatar użytkownika
0jciec Prezes
-#Team Previa
-#Team Previa
Posty: 1430
Rejestracja: ndz 28 sie, 2005
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: 0jciec Prezes » pt 02 sty, 2009

przy zakupie auta z gazem - padnieta głowica mniej boli, natomiast jak ktoś zakłada gaz za powiedzmy 3 tysie - to juz zakrawa na chorobe psychiczna - dokładać 3 tysie do późniejszej naprawy. Po zsumowaniu 3 gaz + 3 głowica = daje nam druga prevke na części - w całkiem niezłym stanie.
Dostepny jestem pod komĂłrka od 9 do 17 - 603 504 444 - jak nie odbieram proszĂŞ o sms - oddzwonie jak tylko bĂŞdĂŞ mĂłgÂł.
ZAKON PREVIAN

Awatar użytkownika
ciupek77
Previanin
Previanin
Posty: 1135
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Peacehaven
Kontakt:

Post autor: ciupek77 » pt 02 sty, 2009

Ojciec Prezes pisze:przy zakupie auta z gazem - padnieta głowica mniej boli, natomiast jak ktoś zakłada gaz za powiedzmy 3 tysie - to juz zakrawa na chorobe psychiczna - dokładać 3 tysie do późniejszej naprawy. Po zsumowaniu 3 gaz + 3 głowica = daje nam druga prevke na części - w całkiem niezłym stanie.
jakby dobrze poszukal to i2 by mogl kupic.Jest styczen ludziska nie maja kapusty,rachunki splywaja do zaplaty,przeglady wychodza,drogowe wychodzi.Trza fury opychac,funt lezy i piszczy....
Tym chata bogata....co ukradnie tata:-)

Awatar użytkownika
galtom
Previanin
Previanin
Posty: 2852
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008
Lokalizacja: Katowice i Bielsko
Kontakt:

Post autor: galtom » pt 02 sty, 2009

Jak paliwo znow pojdzie do gory to sie bede martwil. 11-12l/100 w miescie, w ziemie, z automatem i tej wielkosci autem to wynik ok.

A odpowiedzi Mr. Bety nadal jestem ciekaw. :mrgreen:
Pozdrawiam, Galtom
Obrazek

ODPOWIEDZ