Elektryka ogólnie!

Wątki i informacje tylko i wyłącznie związane z działalnością klubu i forum.

Moderatorzy: Matka prEvka, galtom, parrot, HOYNA, [M]oderatorzy

bialy100
Previanin
Previanin
Posty: 108
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Elektryka ogólnie!

Post autor: bialy100 » ndz 18 sty, 2009

Witam!
Wkręcony w you, będący w depresji z tego powodu, ale nadal jednak lubiący swoją previę mam takie pytania:
-czy wiecie może Szanowni Klubowicze czy w Previach ogólnie instalacja elektryczna przygotowana jest pod opcję full (tzn. wszystko co elektrycznie możliwe wyprowadzone jest w przewodach a tylko elementy sterujące i odbierające są kwestią wyposażenia, czy też każdy model previi ma wyposażenie do jego potrzeb i żaden upgread (chyba tak się pisze) jest niemożliwy np. lusterka nie są podgrzewane - zmieniam urządzenie sterujące oraz szkła lusterek i są już podgrzewane,
-czy wiecie może Szanowni Klubowicze czy w Previach podświetlanie przycisków włączających np. tylną szybę (znaczy się ogrzewanie) jak wysiądzie wiąże się z wyjęciem całej konsoli czy ty też wystarczy jakoś sam przycisk wyjąć.
Oczywiście Previa II ale może jakieś informacje z Previi I mnie naprowadzą.
Za wszelkie spostrzeżenia będę dziwięczny
Pozdrawiam
bialy100
PS. Wpłaciłem już 40 zeta na poczcie ale chyba idzie jak każdy priorytet - 2 tygodnie, więc gdzie się można dowiedzieć czy już doszło?

Awatar użytkownika
HOYNA
Previanin
Previanin
Posty: 2814
Rejestracja: pn 13 lut, 2006
Lokalizacja: LUBLIN
Kontakt:

Re: Elektryka ogólnie!

Post autor: HOYNA » ndz 18 sty, 2009

bialy100 pisze: -czy wiecie może Szanowni Klubowicze czy w Previach ogólnie instalacja elektryczna przygotowana jest pod opcję full (tzn. wszystko co elektrycznie możliwe wyprowadzone jest w przewodach a tylko elementy sterujące i odbierające są kwestią wyposażenia, czy też każdy model previi ma wyposażenie do jego potrzeb i żaden upgread (chyba tak się pisze) jest niemożliwy np. lusterka nie są podgrzewane - zmieniam urządzenie sterujące oraz szkła lusterek i są już podgrzewane,
Najlepiej powie Ci to VIN. Ja w momencie, kiedy chciałem założyć klimę uzyskałem info, że z VIN'u można to uzyskać, czy instalacja jest już do tego dostosowana.
bialy100 pisze: -czy wiecie może Szanowni Klubowicze czy w Previach podświetlanie przycisków włączających np. tylną szybę (znaczy się ogrzewanie) jak wysiądzie wiąże się z wyjęciem całej konsoli czy ty też wystarczy jakoś sam przycisk wyjąć.
jak dobrze pamiętam to czekać Cię może rozkręcanie konsoli, a to dlatego, że należy odłączyć złącze elektryczne, a dopiero potem wypinać przycisk.
bialy100 pisze: PS. Wpłaciłem już 40 zeta na poczcie ale chyba idzie jak każdy priorytet - 2 tygodnie, więc gdzie się można dowiedzieć czy już doszło?
PW do MatkiPrefki powinno zadziałać

:wink:
:!: Ratujmy polski jĂŞzyk. MĂłwmy NIE dla e-analfabetyzmu :!:
°トヨタ°エスティマ°PREVIA GALERIA°トヨタ°エスティマ°

bialy100
Previanin
Previanin
Posty: 108
Rejestracja: wt 25 lis, 2008
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź
Kontakt:

Post autor: bialy100 » pn 19 sty, 2009

Dzięki za info. Pytanie tylko kto takie sztuczki z Vinem potrafi :). Trzeba będzie poszukać i poczytać na internecie.
Pozdrawiam
Bialy100

lewski

Post autor: lewski » pn 19 sty, 2009

bialy100 pisze:kto takie sztuczki z Vinem potrafi
zadzwoń do Prezesa

ODPOWIEDZ